Waarom Ik Het Bestand Niet Kan Verwijderen

Inhoudsopgave:

Waarom Ik Het Bestand Niet Kan Verwijderen
Waarom Ik Het Bestand Niet Kan Verwijderen

Video: Waarom Ik Het Bestand Niet Kan Verwijderen

Video: Waarom Ik Het Bestand Niet Kan Verwijderen
Video: Bestanden en mappen verwijderen en terughalen 2024, April
Anonim

Gebruik de opdracht Verwijderen in het contextmenu of de toets Delete om bestanden en mappen te verwijderen. Soms werken deze standaardmethoden echter niet en kan het bestand niet worden verwijderd.

Waarom ik het bestand niet kan verwijderen
Waarom ik het bestand niet kan verwijderen

Fout: het bestand is in gebruik door een ander programma

Open programma's voorkomen in de regel dat andere programma's de bestanden die ze gebruiken, manipuleren. U kunt bijvoorbeeld een audiobestand niet verwijderen na het luisteren als u de mediaspeler niet sluit. Om een in Word gemaakt bestand uit de map te verwijderen, moet u deze teksteditor sluiten. Als het bericht "Het object is in gebruik door een andere gebruiker of een ander programma" verschijnt, sluit dan het bestand zelf en de toepassing waarin het is geopend.

Als het bestand wordt gedeeld, is het misschien niet mogelijk om het te verwijderen omdat een andere gebruiker eraan werkt.

De Taakbeheer helpt u erachter te komen welke programma's het bestand kunnen gebruiken. Het wordt gestart met de toetsen Ctrl + Alt + Delete. Het tabblad Processen toont de actieve applicaties. Om een proces te sluiten, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en selecteert u de opdracht "Einde" in het contextmenu. Probeer vervolgens het bestand opnieuw te verwijderen. Als deze methode niet helpt, start u uw computer opnieuw op en probeert u het bestand te verwijderen met behulp van standaardhulpmiddelen.

U kunt "Taakbeheer" op een andere manier starten. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk (blauwe balk op de onderste regel van het scherm) en selecteer "Taakbeheer".

Als u het bestand niet kunt verwijderen na het opnieuw opstarten, probeer het dan in de veilige modus. Om dit te doen, start u de computer opnieuw op en drukt u onmiddellijk na het opvragen van de hardware, voordat het Windows-logo verschijnt, op F8. Selecteer in het menu voor het kiezen van opstartopties "Veilige modus" en probeer het bestand te verwijderen met behulp van standaardhulpmiddelen.

Rechten fout

Het probleem met het verwijderen van een bestand kan optreden als gebruikers onder meerdere accounts op dezelfde computer werken. Afhankelijk van het beveiligingsbeleid kunnen ze verschillende bestandsmachtigingen hebben. De auteur van het document kan bijvoorbeeld wijzigingen aanbrengen of het bestand verwijderen. Andere gebruikers mogen het document alleen lezen of corrigeren. In dit geval kan alleen de eigenaar (maker) of een gebruiker met beheerdersrechten het bestand verwijderen.

Unlocker programma

Gratis hulpprogramma Unlocker werkt met alle versies van Windows. Na ontgrendeling kunt u alle acties met bestanden uitvoeren: hernoemen, verwijderen en verplaatsen. Download het programma van de site van de ontwikkelaar en installeer het, waarna het hulpprogramma wordt geïntegreerd in het contextmenu van alle Windows-objecten. Om een vergrendeld bestand te verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u de opdracht Ontgrendelen. Selecteer in het venster met de lijst met processen die het bestand blokkeren de gewenste actie: verwijder het proces, hernoem, verplaats of ontgrendel het bestand.

Aanbevolen: