Een Kleurprofiel Maken

Inhoudsopgave:

Een Kleurprofiel Maken
Een Kleurprofiel Maken

Video: Een Kleurprofiel Maken

Video: Een Kleurprofiel Maken
Video: Fotografie | RAW fotograaf? Kies voor een neutraal kleurprofiel als beeldstijl voor je camera! 2024, Mei
Anonim

Een kleurprofiel is een profiel dat de gegevens bevat die nodig zijn om het gamma, de tint en de kleurverzadiging van verschillende apparaten en publicaties aan te passen. Om een aantal redenen is de reproductie van kleur door verschillende apparaten anders, dat wil zeggen dat scanners, monitoren en printers kleuren op verschillende manieren weergeven. Het kleurbeheersysteem helpt dit probleem op te lossen. Om een kleurprofiel te maken, moet de gebruiker verschillende stappen doorlopen.

Een kleurprofiel maken
Een kleurprofiel maken

instructies:

Stap 1

Het kleurprofiel wordt geïnstalleerd in de map Kleur. Om het te openen, klikt u vanaf het "bureaublad" op het pictogram van het onderdeel "Deze computer" en gaat u naar de schijf met de Windows-systeembestanden. Het besturingssysteem is standaard geïnstalleerd op station C, maar de gebruiker kan een ander station kiezen voor installatie.

Stap 2

Selecteer in de hoofdmap van het systeem de map System32 en open achtereenvolgens de mappen Spool, Drivers, Color. Selecteer het kleurprofiel dat u wilt installeren. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram, selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Profiel instellen". Daarna verandert de kleur van het bestandspictogram van grijs in wit. De nieuwe kleurkenmerken worden overgedragen naar het kleurbeheersysteem.

Stap 3

Om een kleurprofiel voor uw monitor in te stellen, logt u in met een beheerdersaccount. Open het onderdeel Weergave. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop in een vrije ruimte op het bureaublad en selecteert u Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu. Of bel via het menu "Start" het "Configuratiescherm", klik in de categorie "Vormgeving en thema's" met de linkermuisknop op het pictogram "Weergave".

Stap 4

Ga in het geopende venster "Eigenschappen: Weergave" naar het tabblad "Parameters" en klik op de knop "Geavanceerd" - een extra venster "Eigenschappen: Monitorverbindingsmodule en [naam van uw videokaart]" wordt geopend. Ga naar het tabblad Kleurbeheer en klik op de knop Toevoegen.

Stap 5

Selecteer in het venster "Profieltoewijzing toevoegen" het gewenste kleurprofiel uit de voorgestelde lijst en klik op de knop "Toevoegen". Klik op de knop "Toepassen" in het eigenschappenvenster en sluit het venster door op de knop OK of op het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 6

Het kleurprofiel voor de printer wordt op een vergelijkbare manier geïnstalleerd, alleen moet u in plaats van het onderdeel "Weergave" het eigenschappenvenster van uw printer oproepen. Open hiervoor de map "Printers en faxapparaten", klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad Kleurbeheer en herhaal de stappen in de vorige stap.

Aanbevolen: