Een Kleurprofiel Installeren

Inhoudsopgave:

Een Kleurprofiel Installeren
Een Kleurprofiel Installeren

Video: Een Kleurprofiel Installeren

Video: Een Kleurprofiel Installeren
Video: kleurprofiel instellen in Adobe CS 2024, Mei
Anonim

Een kleurprofiel is een bestand met de icc- of icm-extensie dat de instellingen bevat die elk computerapparaat nodig heeft om de individuele kleurweergavekenmerken te corrigeren. Deze bestanden worden vaak aangetroffen in installatiekits voor printers, plotters, beeldschermen, scanners en andere apparaten die verband houden met nauwkeurige kleurreproductie.

Een kleurprofiel installeren
Een kleurprofiel installeren

instructies:

Stap 1

Doorgaans worden kleurprofielen geïnstalleerd met de stuurprogramma's voor randapparatuur, maar u kunt dit ook los van het installatieproces doen. Gewoonlijk moet u voor installatie het eigenschappenvenster van een specifiek apparaat openen. Om bijvoorbeeld het kleurprofiel voor uw monitor in te stellen, moet u met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad klikken, Eigenschappen selecteren in het contextmenu en naar het tabblad Opties gaan. Er is een knop met het label "Geavanceerd", door erop te klikken opent u het venster met monitoreigenschappen. Het tabblad Kleurbeheer wordt hier gebruikt om kleurprofielen te beheren. Met de knop Toevoegen kunt u het bestand selecteren dat de instellingen voor kleurweergave bevat die u wilt instellen.

Stap 2

Om het kleurprofiel van de printer te installeren, moet u eerst het bedieningspaneel openen door het juiste item in het menu op de knop "Start" te selecteren. Klik dan eerst op de link "Printers en andere hardware" en klik vervolgens op de link "Printers en scanners". Dit opent een venster met een lijst met geïnstalleerde printers. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat waarin u geïnteresseerd bent en selecteer Eigenschappen. Het paneel met printerinstellingen heeft ook een tabblad "Kleurbeheer" en een nieuw kleurprofielbestand wordt ook geïnstalleerd met behulp van de knop "Toevoegen".

Stap 3

Voor sommige software met betrekking tot nauwkeurige kleurweergave, zoals fysieke apparaten, moet een kleurprofiel worden ingesteld. In de grafische editor Adobe Photoshop wordt de bijbehorende link bijvoorbeeld in het gedeelte "Bewerken" van het menu geplaatst en krijgt de naam "Kleuraanpassingen". Aan dit item zijn de sneltoetsen SHIFT + CTRL + K toegewezen. In het kleurinstellingenvenster kunt u kiezen uit de geïnstalleerde profielen of nieuwe toevoegen met de knop "Laden".

Aanbevolen: