Hoe Voeg Ik Slots Toe

Inhoudsopgave:

Hoe Voeg Ik Slots Toe
Hoe Voeg Ik Slots Toe

Video: Hoe Voeg Ik Slots Toe

Video: Hoe Voeg Ik Slots Toe
Video: Laat jouw beelden spreken met Canva 2024, April
Anonim

Elke laptop, evenals een computer, heeft slots voor RAM-sticks. Het wordt in de volksmond "operatief" genoemd. Het bepalen van de grootte van het geïnstalleerde RAM-geheugen is heel eenvoudig. Als er niet genoeg RAM is, koopt de gebruiker een of twee rails om ze in zijn auto te installeren. Het installeren van RAM in het geval van de systeemeenheid is veel eenvoudiger dan in het geval van een laptop. Lees verder om te leren hoe u op de juiste manier een geheugenstick toevoegt aan een vrije sleuf in uw laptop.

Hoe voeg ik slots toe
Hoe voeg ik slots toe

Noodzakelijk

ASUS-laptop, RAM-balk

instructies:

Stap 1

Om de grootte van het RAM-geheugen van uw laptop te bepalen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en in het geopende venster ziet u de systeemconfiguratie. Als uw systeem 512 MB RAM heeft en er wordt iets minder weergegeven, dan wordt een deel van het geheugen ingenomen door uw videokaart, waarschijnlijk ingebouwd in het moederbord.

Stap 2

Om bij het moederbord te komen, en in het bijzonder bij de RAM-slots van de ASUS-laptop, moet je het toetsenbord verwijderen. Schuif het bovenpaneel naar links, het komt uit de groeven, dan kan het helemaal worden verwijderd. Nu is het toetsenbord vrij geworden. Vouw het terug met papier of een doek eronder.

Stap 3

Onder het toetsenbord moet u de twee bouten losdraaien die het metalen schild over de RAM-slots vasthouden. Onder het scherm ziet u de slots die u zoekt. Een van hen zal één bar hebben. U kunt een tweede plank toevoegen. De grootte van de geheugengrootte van de nieuwe strip maakt niet uit. Het is veel belangrijker om te weten dat ze van hetzelfde type zijn: DDR, DDR2, DIMM, etc.

Stap 4

Het doel is bereikt, het blijft om alles te verzamelen wat je hebt gedemonteerd. Het is noodzakelijk om in omgekeerde volgorde te monteren. Nadat u de montage van de laptop hebt voltooid, schakelt u deze in. Klik na het laden van het besturingssysteem met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Kijk naar de waarde helemaal onderaan, deze zou moeten toenemen. Als dit is gebeurd, heb je alles goed gedaan.

Aanbevolen: