Hoe Bestanden Te Herstellen Met Recuva

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Herstellen Met Recuva
Hoe Bestanden Te Herstellen Met Recuva

Video: Hoe Bestanden Te Herstellen Met Recuva

Video: Hoe Bestanden Te Herstellen Met Recuva
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Belangrijke gegevens gaan verloren als gevolg van beschadiging van het opslagmedium of door het per ongeluk verwijderen van een bestand. In dit geval wordt het noodzakelijk om een speciaal programma te gebruiken om verwijderde bestanden te herstellen.

Hoe bestanden te herstellen met Recuva
Hoe bestanden te herstellen met Recuva

instructies:

Stap 1

Het hulpprogramma Recuva is gratis software, maar desondanks doet het uitstekend werk bij het herstellen van beschadigde en verwijderde bestanden van verschillende formaten. Voer het programma uit en het wizardvenster wordt geopend. U kunt de instructies volgen of zelf met de applicatie werken. Klik in het eerste geval op de knop "Volgende", in het tweede geval op "Annuleren". Om te voorkomen dat de wizard de volgende keer dat de toepassing wordt gestart verschijnt, kunt u een selectievakje in het bijbehorende veld selecteren. Als de wizard wordt geannuleerd, wordt het hoofdvenster van het programma geopend, waar de verwijderde bestanden die kunnen worden hersteld later worden weergegeven.

Stap 2

Selecteer het tabblad "Acties" en ga naar "Instellingen", waar u de herstelopties specificeert. Als de bestanden lang geleden zijn verwijderd, is het logisch om de functie "Diepe analyse" in te schakelen, die meer objecten vindt om te herstellen. Om de herstelde gegevens op dezelfde locatie op de schijf te plaatsen waar ze werden verwijderd, selecteert u het selectievakje "Mappenstructuur herstellen", anders wordt het in de "Onbekende map" geplaatst die door het programma is gemaakt. Sla de instellingen op en keer terug naar het hoofdvenster.

Stap 3

Specificeer de schijf waar de te herstellen gegevens zich bevinden, markeer indien nodig het bestandstype. Klik op de knop "Analyse" en wacht tot het proces is voltooid, waarna een lijst met bestanden verschijnt die beschikbaar zijn voor herstel. Ze worden gemarkeerd met een groene markering. Dezelfde bestanden die niet kunnen worden hersteld, zijn gemarkeerd met een rode markering. Klik op het bestand in de lijst die moet worden hersteld en bekijk de inhoud ervan.

Stap 4

Vink de vakjes aan van alle bestanden die u wilt herstellen. Over het algemeen geldt dat hoe sneller een beschadigd bestand wordt hersteld voordat het wordt overschreven met nieuwe gegevens, hoe beter het resultaat zal zijn.

Stap 5

Klik op de knop "Herstellen". Geef de map op waar het herstelde bestand zal worden geplaatst. Wacht tot het proces is voltooid. Als het herstel zonder fouten is verlopen, zal het programma er een bericht over weergeven. De beste manier om bestanden te herstellen is vanaf een opslagmedium dat niet is overschreven.

Stap 6

Bekijk de lijst met herstelde bestanden, maar houd er rekening mee dat het programma niet altijd de originele namen herstelt, vaker vervangt het deze door nummers. Bestanden die gedeeltelijk of volledig zijn hersteld, zijn ernstig beschadigd en kunnen niet worden gereanimeerd, zodat ze kunnen worden verwijderd.

Aanbevolen: