Een Cartridge Resetten

Inhoudsopgave:

Een Cartridge Resetten
Een Cartridge Resetten

Video: Een Cartridge Resetten

Video: Een Cartridge Resetten
Video: Как использовать программу сброса микросхем Epson 2024, Mei
Anonim

Bijna alle fabrikanten van printers (en verbruiksartikelen daarvoor) proberen cartridges uniek te maken, niet navulbaar. Dat wil zeggen, er wordt aangenomen dat elke keer dat de inkt in een cartridge opraakt, de gebruiker een nieuwe cartridge zal kopen.

Een cartridge resetten
Een cartridge resetten

Het is nodig

  • - het internet;
  • - patroon.

instructies:

Stap 1

Maar de originele verbruiksartikelen zijn erg duur, dus gebruikers hebben hun toevlucht genomen tot verschillende methoden om de cartridge bij te vullen en er opnieuw op te printen. Een van de gemakkelijkste manieren om een printer een nagevulde cartridge te laten accepteren, is door drie dezelfde cartridges op voorraad te hebben. Aangezien de printer informatie over de laatste twee cartridges opslaat, zorgt het installeren van een derde cartridge ervoor dat het geheugen overloopt en de eerste cartridge verplaatst, zodat deze als nieuw in de printer kan worden geïnstalleerd.

Stap 2

Gebruik de hulpprogramma's voor de printer zelf, die samen met de stuurprogramma's op de schijf staan. De instructies voor sommige printermodellen geven de volgorde van acties aan waarin u ervoor kunt zorgen dat de cartridge op nul wordt gezet. Bij een Canon mfp is het dus voldoende om de resetknop een halve minuut ingedrukt te houden bij het installeren van een nagevulde cartridge.

Stap 3

Zoek op internet en download het programma om de informatie over de geïnstalleerde cartridges opnieuw in te stellen. Hiervoor moet u uw printermodel of cartridgemodel weten. Dergelijke programma's zijn vrij algemeen en gemakkelijk te vinden. Reset de cartridge-informatie door de contacten op de chip te lijmen. Welke contacten moeten worden gelijmd, hangt af van de cartridge zelf. Gedetailleerde informatie over uw patroonmodel vindt u op internet. Lees zorgvuldig elke paragraaf van de instructies, alsof u iets verkeerd doet, u de printer en al zijn binnenkant ernstig kunt beschadigen.

Stap 4

Als een van de cartridges defect is en de printer deze op geen enkele manier accepteert, gooi de cartridge dan niet weg. Wellicht komt het nog van pas bij de implementatie van paragraaf 1 van deze handleiding. Als u de cartridge op geen enkele manier kunt resetten, betekent dit dat deze volledig onbruikbaar is geworden en dat het gemakkelijker is om een nieuwe te kopen of contact op te nemen met een gespecialiseerd centrum, zodat de specialisten de cartridgegegevens zelf proberen te resetten.

Aanbevolen: