Hoe Een Koellichaam Van Een Chipset Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koellichaam Van Een Chipset Te Verwijderen
Hoe Een Koellichaam Van Een Chipset Te Verwijderen

Video: Hoe Een Koellichaam Van Een Chipset Te Verwijderen

Video: Hoe Een Koellichaam Van Een Chipset Te Verwijderen
Video: How to remove the dreaded pink gum material from chipset heatsinks 2024, Mei
Anonim

Het koellichaam voert de warmte af die wordt gegenereerd tijdens de werking van de chip. Bij het bedienen van elektronische apparaten ontstaan vaak situaties waarin standaard koeling niet voldoende is. Het is vooral belangrijk om te zorgen voor een goede warmteafvoer voor "overgeklokte" chips die werken op frequenties die hoger zijn dan nominaal.

Hoe een koellichaam van een chipset te verwijderen
Hoe een koellichaam van een chipset te verwijderen

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier
  • - haardroger
  • - plastic liniaal

instructies:

Stap 1

Onderzoek het koellichaam en de bevestiging aan het bord. De meest voorkomende bevestiging is met plastic doppen of vergrendelingen. Bevestiging vindt u ook met een klembeugel. Dit is de beste optie voor het bevestigen van de radiator, het zorgt voor een sterke uniforme druk en gemak van demontage. Bij goedkope apparaten wordt het koelsysteem met speciale smeltlijm op de chip gelijmd. Het is het moeilijkst om zo'n structuur te ontmantelen, bovendien heeft hotmelt een middelmatige thermische geleidbaarheid.

Stap 2

Om het koellichaam dat op de chip is geïnstalleerd met behulp van vergrendelingen te demonteren, hebt u toegang tot de achterkant van het bord nodig. Het is noodzakelijk om het bord uit de computerbehuizing te verwijderen. Knijp vervolgens voorzichtig in de ranken van de zuiger en druk op de punt. De zuiger moet uit het gat in het bord komen. Dezelfde handeling moet worden herhaald met de rest van de vergrendelingen. Na het verwijderen van alle doppen zal de radiator gemakkelijk loskomen van de chip. Als dit niet gebeurt, probeer dan de radiator voorzichtig om zijn as te draaien. De ingedikte koelpasta kan het koelsysteem redelijk stevig vasthouden.

Stap 3

Gebruik een schroevendraaier of ander handig gereedschap om een radiator te demonteren die is vastgezet met een klembeugel. De taak is om de beugel te buigen en los te maken van het bevestigingsapparaat op het bord. Het verwijderen van het nietje kan fysiek zwaar zijn. Beschadig daarbij de printplaat niet met de eraf gesprongen schroevendraaier.

Stap 4

Het demonteren van radiatoren die op smeltlijm zijn geïnstalleerd, is een nogal riskante operatie. De kans op beschadiging van de chip is groot. Daarom moet demontage alleen worden toegepast als het onmogelijk is om zonder te doen. Om de smeltlijm zacht te maken, moet je deze opwarmen. Dit doe je het beste met een gewone huishoudföhn op middelhoog vermogen. Houd er rekening mee dat oververhitting de chip permanent kan beschadigen.

Stap 5

Pak na het opwarmen de radiator op met een geslepen plastic liniaal. Wees heel voorzichtig om het koelsysteem geleidelijk te laten draaien. Als je te hard drukt, kun je een stukje van de chip afbreken, en dan heeft hij geen radiator meer nodig.

Aanbevolen: