Borden Solderen?

Inhoudsopgave:

Borden Solderen?
Borden Solderen?

Video: Borden Solderen?

Video: Borden Solderen?
Video: Metaal - Plaat solderen 2024, Mei
Anonim

Het solderen van radiocomponenten in boards is veel gemakkelijker dan het aansluiten van vrije draden, omdat de gaten in de boards de gesoldeerde onderdelen perfect fixeren. Hoewel ook hier het resultaat van het werk zal afhangen van ervaring en een beetje geluk. Het allereerste circuit, geassembleerd op een breadboard, is hoogstwaarschijnlijk niet erg succesvol. Maar wees niet boos - na verloop van tijd zal de kwaliteit van de verbindingen alleen maar toenemen.

Borden solderen?
Borden solderen?

instructies:

Stap 1

Het doel van het monteren van een microschakeling op een bord is dus om uniform goede, hoogwaardige verbindingen te maken. Deze werken kunnen worden onderverdeeld in verschillende stappen.

Stap 2

De eerste stap is om het soldeer en de punt van een reeds verwarmde soldeerbout gelijktijdig naar de plaats te brengen waar je een verbinding moet maken. Houd er rekening mee dat de punt van de soldeerbout in contact moet zijn met zowel de te verwerken pin als het bord zelf.

Stap 3

Verander de positie van de soldeerboutpunt pas als het gehele contactoppervlak gelijkmatig met soldeer is bedekt. Dit kan ongeveer een halve seconde tot een seconde duren - deze tijd is voldoende voor voldoende verwarming van het soldeerpunt.

Stap 4

Nu moet u de punt van de soldeerbout rond het te verwerken contact in een halve cirkel omcirkelen, terwijl u het soldeer tegelijkertijd in de tegenovergestelde richting beweegt. Breng op dezelfde manier ongeveer 1 mm meer soldeer aan op het gesoldeerde gebied. Het soldeerpunt zal dan zo heet zijn dat onder invloed van oppervlaktespanningskrachten het gesmolten soldeer gelijkmatig over het gehele contactoppervlak wordt verdeeld.

Stap 5

Nu u voldoende soldeer op het gesoldeerde gebied heeft aangebracht, kunt u de soldeerdraad uit het te solderen gebied verwijderen.

Stap 6

De laatste stap is om de soldeerboutpunt snel weg te halen van de plaats die moet worden gesoldeerd. Op dit moment, terwijl het vloeibare soldeer van de egel, bedekt met een dunne laag vloeimiddel, zijn uiteindelijke vorm aanneemt en stolt.

Aanbevolen: