Hoe Een Matrix In Excel Te Berekenen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Matrix In Excel Te Berekenen
Hoe Een Matrix In Excel Te Berekenen

Video: Hoe Een Matrix In Excel Te Berekenen

Video: Hoe Een Matrix In Excel Te Berekenen
Video: excel matrices.avi 2024, Mei
Anonim

Om de waarde van een matrix te berekenen of andere wiskundige berekeningen uit te voeren, gebruikt u Microsoft Office Excel of zijn gratis tegenhangers, waarbij het werkingsprincipe bijna hetzelfde zal zijn.

Hoe een matrix in Excel te berekenen
Hoe een matrix in Excel te berekenen

instructies:

Stap 1

Schakel Microsoft Office Excel in. Om de determinant van een matrix te berekenen, specificeert u de vereiste matrix in het gegevensinvoermenu. Selecteer een van de lege tabelcellen en voer de formule in: = MOPRED (ak: fg), waarbij ak de coördinaten is van de linkerbovenhoek van de gegeven matrix en fg de rechterbenedenhoek is. Druk op Enter om de determinant te krijgen. Daarna wordt de waarde van de matrix weergegeven in de cel waar u de formule hebt ingevoerd.

Stap 2

Gebruik Excel om andere waarden te berekenen. Als u geen ervaring heeft met het gebruik van formules in de functionaliteit van Microsoft Office Excel, bestudeer dan speciale thematische literatuur, na het lezen zult u vrij gemakkelijk in dit programma kunnen navigeren.

Stap 3

Bestudeer de namen van de formulewaarden in dit programma zorgvuldig. Als u ze verkeerd invoert, zijn uw resultaten onjuist. Vooral als u meerdere identieke berekeningen tegelijk wilt uitvoeren met dezelfde formule op hetzelfde moment.

Stap 4

Controleer periodiek de rekenresultaten in Microsoft Office Excel. Dit is nodig omdat er periodiek wijzigingen in het systeem worden aangebracht. Het is vooral belangrijk om dit te doen voor degenen die berekeningen uitvoeren met behulp van een sjabloon. Het is handig om de resultaten van verschillende berekeningen te vergelijken.

Stap 5

Wanneer u met formules werkt, moet u uiterst voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat er geen virussen op uw computer verschijnen, wat de oorzaak kan zijn van het falen van het programma en bijgevolg onjuiste resultaten kan krijgen.

Stap 6

Zelfs als u maar één keer bewerkingen met formules in Microsoft Office Excel hoeft uit te voeren, moet u zich toch zorgvuldig vertrouwd maken met de functionaliteit van dit programma. De opgedane kennis zal u in de toekomst helpen om de automatisering van de boekhouding beter te begrijpen en Excel te gebruiken om bepaalde taken uit te voeren.

Aanbevolen: