Hoe Rente Te Berekenen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Rente Te Berekenen In Excel
Hoe Rente Te Berekenen In Excel

Video: Hoe Rente Te Berekenen In Excel

Video: Hoe Rente Te Berekenen In Excel
Video: Hoe bereken ik hoeveel rente en aflossing ik maandelijks moet betalen om mijn hypotheek af te lossen 2024, April
Anonim

Meer recent werden alle benodigde berekeningen handmatig of met behulp van rekenmachines gedaan. Dit was tijdrovend, vooral als het ging om bankieren of het werk van accountants in grote ondernemingen. Maar vandaag komt de Excel-applicatie te hulp voor het werken met getallen en tabellen. Je kunt er complexe berekeningen in doen, maar degenen die de applicatie onlangs onder de knie hebben, hebben een zeer redelijke vraag: hoe percentages in Excel te berekenen.

Hoe rente te berekenen in Excel
Hoe rente te berekenen in Excel

instructies:

Stap 1

Om het percentage in Excel te berekenen, moet u een gelijkteken invoeren in de cel waarin het resultaat moet worden weergegeven. Daarna wordt het te berekenen percentage ingevoerd in het adres van de cel die het gewenste getal bevat. Klik hiervoor met de muis op de gewenste cel, zet het vermenigvuldigingsteken en voer het percentage in dat berekend moet worden. Onmiddellijk na het nummer wordt een "percentage"-teken geplaatst, de Enter-toets op het toetsenbord wordt ingedrukt en het vereiste antwoord wordt in de cel weergegeven. Als u bovendien het oorspronkelijke aantal of percentage wijzigt, is het eindresultaat ook anders.

Stap 2

Bij het werken met tabellen wordt het percentage vaak in een aparte cel gehaald. Om het resultaat te krijgen, moet u een gelijkteken plaatsen, op de inhoud van de eerste cel met het hoofdgetal klikken, het vermenigvuldigingsteken invoeren, op de cel met het percentage klikken en op Enter drukken. Als resultaat wordt het gewenste resultaat weergegeven.

Stap 3

U kunt ook uw schooljaren onthouden en de procentuele berekening toepassen. Elke absolute waarde wordt weergegeven als 100% en als het nodig is om er een percentage van te berekenen, is het raadzaam een formule toe te passen waarin de initiële indicator wordt vermenigvuldigd met het aantal gewenste percentages en gedeeld door 100. teken, wordt de formule in een cel ingevoerd en wordt Enter ingedrukt. Zo kunt u op verschillende eenvoudige manieren snel het percentage in Excel berekenen.

Aanbevolen: