Hoe Een Matrix Te Berekenen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Een Matrix Te Berekenen In Excel
Hoe Een Matrix Te Berekenen In Excel

Video: Hoe Een Matrix Te Berekenen In Excel

Video: Hoe Een Matrix Te Berekenen In Excel
Video: Find Determinant, Inverse, adjoint and multiplication of matrices in MS Excel 2013 2024, Mei
Anonim

Gebruik Microsoft Office Excel om matrixwaarden te berekenen of andere wiskundige berekeningen uit te voeren. Je kunt ook de gratis tegenhangers gebruiken, het werkingsprincipe zal hier bijna hetzelfde zijn.

Hoe een matrix te berekenen in Excel
Hoe een matrix te berekenen in Excel

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-programma

instructies:

Stap 1

Start het Microsoft Office Excel-programma. Voer in het gegevensinvoermenu de matrix in die aan u is gegeven voor de daaropvolgende berekening van de determinant. Selecteer een van de onbezette tabelcellen en voer vervolgens de volgende formule in: "= MOPRED (ak: fg)". In dit geval betekent ak de coördinaten die overeenkomen met de linkerbovenhoek van de gegeven matrix, en fg - de rechterbenedenhoek. Druk op Enter om de identificatie te krijgen. De gewenste waarde wordt weergegeven in de lege cel van uw keuze.

Stap 2

Gebruik Excel-functionaliteit om te berekenen en andere waarden. Als u niet weet hoe u formules in Microsoft Office Excel moet gebruiken, download dan speciale thematische literatuur en na het lezen zult u vrij eenvoudig door dit programma kunnen navigeren.

Stap 3

Bestudeer zorgvuldig de namen van de formulewaarden in deze software, want als u ze verkeerd invoert, kunt u alle resultaten in één keer bederven, vooral degenen die tegelijkertijd meerdere identieke berekeningen met dezelfde formule uitvoeren.

Stap 4

Controleer van tijd tot tijd de rekenresultaten van Microsoft Office Excel. Dit is te wijten aan het feit dat er in de loop van de tijd enkele wijzigingen in het systeem kunnen zijn opgetreden, met name voor degenen die werken volgens het sjabloon. Het is altijd overbodig om de resultaten van meerdere lopende berekeningen tegelijk nog een keer te vergelijken.

Stap 5

Let er bij het werken met formules ook op dat er geen virussen op uw computer verschijnen. Zelfs als je eenmalig bewerkingen met formules in Microsoft Office Excel nodig hebt, bestudeer dan de functionaliteit van dit programma in grotere mate, aangezien deze vaardigheden je in de toekomst zullen helpen om boekhoudautomatisering beter te begrijpen en Excel te gebruiken om bepaalde taken uit te voeren.

Aanbevolen: