Hoe Maak Je Een Laag Onzichtbaar

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Laag Onzichtbaar
Hoe Maak Je Een Laag Onzichtbaar

Video: Hoe Maak Je Een Laag Onzichtbaar

Video: Hoe Maak Je Een Laag Onzichtbaar
Video: Hoe maak je latte art? | Doen Ze Dat Zo? | Het Klokhuis 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheid om met lagen te werken is een van de meest bruikbare en actief gebruikte opties in een grafische editor. De waarde ervan zou echter kelderen als het onmogelijk zou zijn om sommige lagen te verbergen en andere weer te geven. Een dergelijke functie is natuurlijk aanwezig in de grafische editor Adobe Photoshop en u kunt deze op verschillende manieren gebruiken.

Hoe maak je een laag onzichtbaar
Hoe maak je een laag onzichtbaar

instructies:

Stap 1

Gebruik het lagenpaneel voor alle manipulaties ermee. Het is standaard direct na de lancering aanwezig in de interface van de grafische editor. Als u het om de een of andere reden niet kunt vinden in het geopende Photoshop-venster, open dan het gedeelte "Venster" in het menu en klik op het item "Lagen". U kunt echter gewoon op de sneltoets f7 drukken, die deze menuopdracht dupliceert.

Stap 2

Selecteer de laag in het lagenpaneel die u onzichtbaar wilt maken, dat wil zeggen, klik met de muis op de naam ervan. U kunt de weergave van de geselecteerde laag uitschakelen met behulp van de menuopdracht - in het gedeelte "Lagen" selecteert u het item "Lagen verbergen". Als je meerdere lagen selecteert (klik met de muis over alle lagen die je nodig hebt terwijl je de Ctrl-toets ingedrukt houdt), dan zal het selecteren van dit commando ze allemaal onzichtbaar maken.

Stap 3

Gebruik de muis in plaats van een commando in het menu - dit versnelt het werk enigszins. Klik met de linkermuisknop op het oog aan de linkerrand van de rij in het lagenpaneel om deze laag onzichtbaar te maken. Als je dit doet terwijl je de alt-toets ingedrukt houdt, worden alle lagen onzichtbaar behalve degene waarop je hebt geklikt. U kunt dan de oorspronkelijke zichtbaarheid herstellen door nogmaals te klikken terwijl u de alt-toets ingedrukt houdt.

Stap 4

Groepeer lagen als u tijdens het werk de zichtbaarheid van een bepaalde set lagen van tijd tot tijd moet in- en uitschakelen. Om dit te doen, klikt u op het pictogram met de afbeelding van een map en de knopinfo "Een nieuwe groep maken" aan de onderkant van het lagenpaneel en sleept u vervolgens alle benodigde lagen met de muis naar de gemaakte map. Daarna kunt u tegelijkertijd de zichtbaarheid van de hele groep in- en uitschakelen door op het pictogram met een oog te klikken dat bij de map van deze groep hoort.

Stap 5

Gebruik de transparantie-eigenschappen van een laag als een alternatieve manier om deze onzichtbaar te maken. Het is minder handig, maar zo'n mogelijkheid bestaat ook. Aan de rechterbovenrand van het lagenpaneel bevindt zich een vervolgkeuzelijst met het label "Dekking", waarop u kunt klikken om de schuifregelaar zichtbaar te maken, die u naar de uiterst linkse positie moet verplaatsen. Op deze manier maakt u de geselecteerde laag of groep volledig transparant, dat wil zeggen onzichtbaar.

Aanbevolen: