Hoe Maak Je Een Schijf Onzichtbaar

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schijf Onzichtbaar
Hoe Maak Je Een Schijf Onzichtbaar

Video: Hoe Maak Je Een Schijf Onzichtbaar

Video: Hoe Maak Je Een Schijf Onzichtbaar
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, Mei
Anonim

Heel vaak worden gebruikers van pc's geconfronteerd met de vraag om de toegang tot bepaalde gegevens te beperken. Een typische oplossing voor dit probleem is het gebruik van een soort cryptografische bescherming van informatie met codering van een fysieke of emulatie van een logische (op basis van een containerbestand) schijf. Wanneer de gebruiker echter alleen de schijf onzichtbaar hoeft te maken, lijkt het gebruik van programma's van derden duidelijk overbodig. In Windows kunt u de weergave van de schijf in Verkenner en shell-vensters voorkomen door middel van het besturingssysteem zelf.

Hoe maak je een schijf onzichtbaar
Hoe maak je een schijf onzichtbaar

Noodzakelijk

beheerdersrechten in Windows

instructies:

Stap 1

Voer het regedit-programma uit. Klik op de knop "Start" op de taakbalk. Selecteer Uitvoeren. Het dialoogvenster "Programma uitvoeren" wordt weergegeven. Voer in het vak Openen regedit in. Klik op de knop "OK".

Stap 2

Open achtereenvolgens de registersleutels "HKEY_LOCAL_MACHINE", "Software", "Microsoft", "Windows", "CurrentVersion", "policies", "Explorer". Het uitvouwen van geneste secties doet u door te dubbelklikken of door op het "+"-teken naast hun naam te klikken. Markeer het item dat overeenkomt met de subsectie "Verkenner".

Stap 3

Maak een nieuwe DWORD-waarde in het gemarkeerde gedeelte. Klik met de rechtermuisknop op het label "Verkenner". Selecteer in het contextmenu het item "Nieuw" en klik vervolgens op het item "DWORD-parameter".

Stap 4

Hernoem de gemaakte parameter. Klik met de rechtermuisknop op het label "Nieuwe parameter # 1" in het rechterdeelvenster van het toepassingsvenster. Voer de NoDrives-waarde in. Druk op de Enter-toets.

Stap 5

Bereken een waarde voor de NoDrives-parameter om de gewenste aandrijvingen te verbergen. Tel de waarden voor de afzonderlijke schijven bij elkaar op. De waarde voor elke schijf wordt berekend door het getal 2 te verhogen tot de macht, wat het rangtelwoord is van de stationsletter bij het tellen vanaf nul, te beginnen met de letter A. Dus de waarde voor station A is 2 ^ 0 = 1, voor aandrijving B - 2 ^ 1 = 2, voor C - 2 ^ 2 = 4, enz. Als u bijvoorbeeld schijven D en F wilt verbergen, moet de resulterende waarde van de NoDrives-parameter zijn: 2 ^ 4 + 2 ^ 6 = 80.

Stap 6

Wijzig de inhoud van de NoDrives-parameter in een berekende waarde. Dubbelklik op het label "NoDrives". Activeer in het dialoogvenster "DWORD-parameter wijzigen" dat verschijnt de schakelaar "Decimaal". Voer in het veld "Waarde" de berekende waarde in.

Stap 7

Start je computer opnieuw op. Daarna worden de geselecteerde stations niet meer weergegeven.

Aanbevolen: