Hoe Maak Je Een Formulier Onzichtbaar

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Formulier Onzichtbaar
Hoe Maak Je Een Formulier Onzichtbaar

Video: Hoe Maak Je Een Formulier Onzichtbaar

Video: Hoe Maak Je Een Formulier Onzichtbaar
Video: Formulieren in word 2024, Mei
Anonim

Bij het opmaken van gegevens in de vorm van een tabel in Microsoft Office Word- en Microsoft Office Excel-documenten, moet de gebruiker mogelijk het formulier onzichtbaar maken, dat wil zeggen, het document naar een dergelijk formulier brengen wanneer de tekst wordt weergegeven, maar de randen van de tabellen worden niet afgedrukt. Dit kan worden gedaan met behulp van de editor-tools.

Hoe maak je een formulier onzichtbaar
Hoe maak je een formulier onzichtbaar

instructies:

Stap 1

Een document in Microsoft Office Excel is zelf een tabel. Als alle gegevens in uw tabel in effen tekst moeten staan zonder randen te scheiden, wijzigt u de instellingen van de editor niet. Lijn kolombreedten en -hoogten uit en maak cellen op, maar vertrouw niet op hulpmiddelen om tabellen te maken en randen te versieren.

Stap 2

Als u slechts een deel van het formulier onzichtbaar wilt maken of als u een kant-en-klaar document aan het bewerken bent waarin de randen van de tabel zijn aangegeven, volgt u een aantal stappen. Selecteer met de muis of de Shift en [pijltjestoetsen] het gebied waarin u de randen wilt verbergen. Klik op het tabblad Start in het gedeelte Lettertype op het pijlpictogram rechts van de omlijnde vierkante miniatuur. Selecteer het item "Geen randen" in het vervolgkeuzemenu door erop te klikken met de linkermuisknop - de randen van de cellen die u hebt geselecteerd, worden onzichtbaar.

Stap 3

Hetzelfde effect kan op een andere manier worden bereikt: selecteer het gebied dat u nodig hebt en klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer Cellen opmaken in het contextmenu. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Randen" en selecteer in de groep "Alle" de miniatuur met het label "Geen". Klik op de knop OK om de nieuwe instellingen toe te passen op het bewerkte deel van het document.

Stap 4

Hetzelfde principe is van toepassing wanneer u in de Microsoft Office Word-editor werkt, maar u moet de bijbehorende hulpmiddelen in andere secties zoeken. Selecteer de vorm of een deel van de vorm die u onzichtbaar wilt maken. Open het tabblad "Home" en selecteer het gedeelte "Alinea". Klik op de pijlknop rechts van het omlijnde vierkante pictogram en selecteer de optie Geen rand.

Stap 5

Toegang tot deze optie is ook mogelijk door de rechtermuisknop te klikken. Selecteer hiermee het item "Tabeleigenschappen" in het vervolgkeuzemenu, ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Tabel". Klik op de knop "Randen en opvulling" onderaan het venster en stel op het tabblad "Randen" de gewenste opties in. Pas de instellingen toe met de OK-knop.

Stap 6

Wanneer u ten minste één tabelcel in Word selecteert, wordt het contextmenu "Werken met tabellen" beschikbaar. Het kan ook worden gebruikt om de vorm onzichtbaar te maken. Selecteer het gewenste gebied van de tafel, open het menu Tabelhulpmiddelen en selecteer het tabblad Ontwerpen. Zoek in het gedeelte Tabelstijlen het pictogram dat u al kent en pas de gewenste stijl voor de tabelranden toe.

Aanbevolen: