Hoe Psd Te Snijden

Inhoudsopgave:

Hoe Psd Te Snijden
Hoe Psd Te Snijden

Video: Hoe Psd Te Snijden

Video: Hoe Psd Te Snijden
Video: Free Mockups and How to Use them in Photoshop 2024, Mei
Anonim

De indeling voor het opslaan van een psd-afbeelding met meerdere lagen is handig om te bewerken, omdat u elke laag afzonderlijk kunt bewerken. Elk nieuw stuk dat over de hoofdafbeelding wordt ingevoegd, wordt een afzonderlijke laag. Het snijden van lagen bestaat uit het verwerken van de bronbestanden met hulpmiddelen en middelen van een programma dat is ontworpen voor het bewerken van digitale afbeeldingen.

Hoe psd te snijden
Hoe psd te snijden

instructies:

Stap 1

Download eerst een psd-sjabloon van internet, waarin zich verschillende lagen bevinden. Voer in de zoekmachine de zoekopdracht "download psd-sjabloon" of "downloadsjabloon voor photoshop" in. Kies de gewenste optie en download deze naar uw computer.

Stap 2

Open het sjabloonbestand met het programma Gimp. Klik met de rechtermuisknop op de naam, selecteer "Openen met", stel het programma in op Gimp. Of start een digital imaging-programma en sleep het sjabloonbestand naar het venster van het GNU Image Manipulation Program.

Stap 3

Als lagen in de sjabloon waren uitgeschakeld, wordt het bestand leeg weergegeven, zonder afbeelding. Ga in het venster "Lagen, Kanalen, Paden, Ongedaan maken - Borstels, Texturen, Verlopen", dat zich meestal aan de rechterkant bevindt, naar het tabblad "Lagen" en maak ze zichtbaar. Klik hiervoor op het eerste lege vierkantje tegenover de laagnaam. Op dit punt verschijnt een oogpictogram op de zichtbare laag. Tijdens het proces kunt u lagen naar behoefte in- en uitschakelen. Al het werk met lagen wordt gedaan via dit venster.

Stap 4

Activeer de laag met de afbeelding die je leuk vindt door erop te klikken met de linkermuisknop. Om te bepalen op welke laag de gewenste chunk zich bevindt, selecteert u het gereedschap Verplaatsen in het paneel en vinkt u de optie Laag / Gids selecteren aan. Als u op een fragment klikt, wordt het gewenste fragment in de lijst met lagen gemarkeerd.

Stap 5

Om een hele laag te kopiëren, kiest u Kopiëren in het menu Bewerken. Als u alleen een onderdeel wilt kopiëren, selecteert u het eerst met de selectietools en vervolgens kopieert u het.

Stap 6

Maak een nieuw bestand dat de vereiste lagen zal bevatten. Klik op het menu-item "Bestand" "Nieuw" - "Van het klembord". De eerste laag van dit bestand is de gekopieerde laag. Gebruik verder "Bewerken" - "Plakken als" - "Nieuwe laag".

Stap 7

Sla het gemaakte bestand op. Selecteer "Opslaan als" in het menu "Bestand". Voer in het dialoogvenster een naam in zonder extensie. Zoek linksonder in het gedeelte "Bestandstype op extensie selecteren" naar "Photoshop psd-afbeelding" en klik erop met de linkermuisknop. Stel de map in om het bestand te plaatsen. Klik op "Opslaan". Het gemaakte sjabloon kan worden verwerkt in elk programma dat dit formaat ondersteunt.

Aanbevolen: