Rijen Samenvouwen In Excel

Inhoudsopgave:

Rijen Samenvouwen In Excel
Rijen Samenvouwen In Excel

Video: Rijen Samenvouwen In Excel

Video: Rijen Samenvouwen In Excel
Video: Excel - Rijen en kolommen groeperen 2024, April
Anonim

In Microsoft Office Excel is het mogelijk om de kolommen en rijen van een tabel te verbergen. Dit is handig in gevallen waarin u de zichtbaarheid van complexe tabellen wilt vergroten, alleen de belangrijkste gegevens wilt weergeven of de weergave van vertrouwelijke informatie wilt verbergen.

Rijen samenvouwen in Excel
Rijen samenvouwen in Excel

instructies:

Stap 1

Wanneer u de rijen samenvouwt, verdwijnen ook de bijbehorende koppen, dus iedereen die een Excel-werkmap opent, kan gemakkelijk raden dat als rij 5 na rij 3 komt, rij 4 verborgen is. Houd hier rekening mee bij het invullen van de gegevens op het blad.

Stap 2

Om de regels samen te vouwen, verplaatst u de muiscursor naar de kolom met de namen van de regels in het linkerdeel van het venster. Klik met de linkermuisknop op de regel van waaruit de selectie zal beginnen. Houd deze ingedrukt en verplaats de cursor naar de regel waar de selectie zal eindigen. Laat de muisknop los.

Stap 3

Als de lijnen niet aaneengesloten zijn, houdt u de Ctrl-toets op het toetsenbord ingedrukt en markeert u de lijnen die u nodig hebt met de muis. Gebruik in deze modus niet het muiswiel om over het blad te bewegen, aangezien de Ctrl-toets ook verantwoordelijk is voor de paginaschaal. Gebruik de schuifbalk. Als u nog steeds met de muis over het blad wilt bewegen, laat u de sneltoets los tijdens het scrollen.

Stap 4

Nadat u het gewenste bereik hebt geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop op de selectie. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Verbergen" door erop te klikken met de linkermuisknop. De geselecteerde regels worden samengevouwen. Om deze taak uit te voeren, kunt u ook de knoppen op de standaardwerkbalk gebruiken.

Stap 5

Selecteer de regels die u wilt samenvouwen en klik op het tabblad Start. Zoek het blok "Cellen" op de werkbalk. Klik op de knop "Formaat". Selecteer in het vervolgkeuzemenu de groep "Zichtbaarheid" en het item "Verbergen of tonen". Het submenu wordt uitgevouwen. Selecteer daarin het commando "Verberg rijen".

Stap 6

Om de weergave terug te brengen naar samengevouwen rijen, selecteert u twee aangrenzende rijen, waartussen de gegevens verborgen zijn, en klikt u met de rechtermuisknop op de selectie. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Weergeven". Een andere optie: selecteer geen rijen, maar cellen die voldoen aan de opgegeven voorwaarden. Roep op de werkbalk in het menu Opmaak de opdracht Rijen weergeven aan vanuit de groep Verbergen of Weergeven.

Aanbevolen: