Hoe Rijen In Excel Te Verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe Rijen In Excel Te Verbergen
Hoe Rijen In Excel Te Verbergen

Video: Hoe Rijen In Excel Te Verbergen

Video: Hoe Rijen In Excel Te Verbergen
Video: How to Hide Rows in Excel 2024, Maart
Anonim

Microsoft Excel is speciaal ontworpen voor gegevensverwerking. Met zijn hulp kunt u statistische analyses uitvoeren, problemen oplossen, grafieken en diagrammen maken. En voor het gemak van het werken met grote tabellen is er ook een speciale functie waarmee je bepaalde rijen of kolommen kunt verbergen.

Hoe rijen in Excel te verbergen
Hoe rijen in Excel te verbergen

instructies:

Stap 1

Open een Microsoft Excel-document met een spreadsheet waarin enkele rijen moeten worden verborgen. Of maak zo'n tabel aan door een nieuwe werkmap in het programma te openen.

Stap 2

Markeer deze lijnen. Klik met de linkermuisknop op de eerste en sleep de selectie naar de laatste regel zonder de knop los te laten. Het kunnen bijvoorbeeld de eerste drie van de tien regels zijn.

Stap 3

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied en selecteer het tabblad "Verbergen" in het contextmenu dat wordt geopend. Na deze acties worden de geselecteerde regels verborgen en begint de tabel vanaf de vierde regel.

Stap 4

U kunt de lijnen op een andere manier verbergen. Selecteer degene die je nodig hebt, ga naar het tabblad "Formaat" in het hoofdmenu en beweeg de cursor over het opschrift "Hide or show". Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de optie Rijen verbergen.

Stap 5

Je kunt de plaats met verborgen lijnen opmerken aan hun nummers, die nu niet in orde zijn. De eerste drie cijfers worden vervangen door het cijfer "4".

Stap 6

Om verborgen lijnen terug te halen, selecteert u de lijnen ernaast op dezelfde manier. In dit geval zal het een - vierde zijn. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Weergeven" in het menu. De lijnen verschijnen weer.

Stap 7

Op dezelfde manier kunt u in Microsoft Excel niet alleen rijen, maar ook kolommen verbergen. De letters bovenaan, de namen van de kolommen, helpen u verborgen kolommen op te merken. Eenmaal verborgen, zullen ze niet in alfabetische volgorde staan.

Stap 8

Als er veel verborgen rijen zijn en deze zich op verschillende plaatsen in de tabel bevinden, kunt u ze allemaal tegelijk weergeven. Selecteer hiervoor de tabel volledig, open het contextmenu en selecteer "Toon".

Stap 9

Dankzij dergelijke acties in Microsoft Excel is het niet alleen mogelijk om het verwerken van gegevens in grote tabellen aanzienlijk te vergemakkelijken, maar ook om niet de hele tabel, maar bepaalde informatie af te drukken. Verborgen plaatsen worden gewoon niet afgedrukt.

Aanbevolen: