Een Masker Markeren

Inhoudsopgave:

Een Masker Markeren
Een Masker Markeren

Video: Een Masker Markeren

Video: Een Masker Markeren
Video: Spookachtige maskers markeren begin beschaving 2024, Mei
Anonim

Voor een fijne verwerking van afbeeldingen is het soms nodig om sommige fragmenten te beschermen tegen wijzigingen. Een laagmasker verbergt, net als een echt masker, waar u nu niet aan wilt werken, zonder te interfereren met het toepassen van alle gereedschappen en technieken van Adobe Photoshop op de hoofdafbeelding.

Een masker markeren
Een masker markeren

instructies:

Stap 1

Een afbeelding openen Druk op D om de standaardkleuren in te stellen. Kies in de werkbalk Bewerken in snelmasker. Photoshop-versies vóór SC3 gebruiken twee knoppen: voor de maskermodus en voor de standaardmodus. Vanaf versie 10 is er nog maar één over. Gebruik het penseel ("Brush") om over de afbeelding te schilderen - u zult zien hoe deze is bedekt met een transparante rode film. Ga terug naar de standaardmodus en zorg ervoor dat het gearceerde deel wordt gemarkeerd door de rennende mieren.

Stap 2

Door in snelmaskermodus met zwart te schilderen, voeg je een rode film toe aan het beeld, met een witte kwast schiet je. Verschillende grijstinten verhogen en verlagen de bescherming van de afbeelding - hoe donkerder de kleur, hoe minder impact op de afbeelding. U kunt niet alleen een penseel gebruiken, maar ook andere hulpmiddelen. Selecteer het gereedschap Verloop ("Verloop"). Stel op de eigenschappenbalk de kleurovergang in van zwart naar wit en trek een lijn van de linkerrand van de foto naar rechts.

Stap 3

Schakel over naar de standaardmodus door op de bijbehorende knop te drukken. Kopieer de afbeelding naar het klembord door op Ctrl + C te drukken.

Stap 4

Open de tweede afbeelding.

Stap 5

Plak de opgeslagen afbeelding met de toetsen Ctrl + V. U zult zien hoe soepel het ene patroon overgaat in het andere, waarbij in de snelle maskermodus de beschermende film volledig transparant werd.

Stap 6

Als u eerst een deel van de afbeelding selecteert met een gereedschap uit het selectiekader ("Selectie") en vervolgens overschakelt naar de snelmaskermodus, ziet u dat de hele afbeelding buiten de selectie bedekt is met een rode beschermende film. Dienovereenkomstig kunt u alleen het geselecteerde fragment wijzigen.

Stap 7

Er zijn veel manieren om een laagmasker toe te passen. Open de afbeelding. Kopieer de tweede afbeelding en plak deze met Ctrl + V bovenste laag. Klik in het deelvenster Lagen op het pictogram Laagmasker toevoegen. Er verschijnt een witte maskerafbeelding naast de laagminiatuur. Trek een zwart-wit verlooplijn van de rechterrand van de tekening naar het midden. Een deel van de afbeelding van de bovenste laag is onzichtbaar geworden en het maskerpictogram is half zwart gemaakt. Zwart verbergt het beeld, wit herstelt het. Kies penselen in verschillende grijstinten en werk aan de collage door delen van twee foto's te verbergen en te markeren.

Aanbevolen: