Hoe Maak Je Een Foto Voor Een Fotomontage?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Voor Een Fotomontage?
Hoe Maak Je Een Foto Voor Een Fotomontage?

Video: Hoe Maak Je Een Foto Voor Een Fotomontage?

Video: Hoe Maak Je Een Foto Voor Een Fotomontage?
Video: Een fotocollage maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Met behulp van programma's waarmee u foto's kunt bewerken (waaronder Photoshop en andere), kan zelfs een niet-professional een foto van hoge kwaliteit maken.

Hoe maak je een foto voor een fotomontage?
Hoe maak je een foto voor een fotomontage?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - Photoshop-programma.

instructies:

Stap 1

Om met Photoshop aan de slag te gaan, moet u het eerst op uw computer installeren. Koop hiervoor een installatieschijf of download het programma van internet. Download deze software naar een van de lokale stations van uw pc. Start het op. U ziet een venster met een begroeting. Het kan worden uitgeschakeld door het selectievakje in de rechterbenedenhoek uit te schakelen.

Stap 2

Kijk goed naar het venster dat opent na het welkomstvenster. Het bovenste paneel bevat opdrachten voor het uitvoeren van verschillende taken. De werkbalk bevat verschillende tools waarmee je de foto gaat bewerken. Op het tabblad "Documentenvenster" kunt u direct het resultaat bekijken.

Stap 3

Om de fotomontage van een foto te starten, maakt u een nieuw document waarin u de te bewerken foto plaatst. Ga hiervoor naar het menu "Bestand" en selecteer "Nieuw" (Bestand - Nieuw). Vermeld de naam van uw document, de afmetingen ervan. De naam is nodig voor de herkenning van het document bij latere werkzaamheden. Stel hier de kleurmodusparameters en achtergrond in voor uw toekomstige foto.

Stap 4

Upload nu je foto. Verwijder ongewenste effecten met verschillende tools. Sommige delen van de foto moeten worden benadrukt. Er zijn verschillende selectiemethoden in Photoshop: rechthoekig, ovaal, kolom- of rijselectie. Met een hulpmiddel dat lijkt op een opgerolde lasso, kunt u gebieden met een complexe vorm selecteren.

Stap 5

Met behulp van een tool in de vorm van een toverstaf wordt een gebied met dezelfde kleur geselecteerd. Zo kun je de kleur van het object op de foto veranderen. Veel andere tools geven je de mogelijkheid om een foto te retoucheren, uit te knippen of objecten zoals moedervlekken, enz. toe te voegen. U kunt op elk moment verschillende foto's verwerken, uw eigen foto's maken en nog veel meer.

Aanbevolen: