Hoe Maak Je Een Fotomontage Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Fotomontage Op Een Computer
Hoe Maak Je Een Fotomontage Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Fotomontage Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Fotomontage Op Een Computer
Video: How to Make a Collage on the Computer 2024, April
Anonim

Door middel van montage kun je een foto maken waarop een persoon op de achtergrond wordt getoond van een plek waar hij nog nooit is geweest. Het uitgangsmateriaal voor zo'n foto zijn foto's van een persoon en een achtergrond. Een grafische editor zal helpen om ze te combineren.

Hoe maak je een fotomontage op een computer
Hoe maak je een fotomontage op een computer

instructies:

Stap 1

Start de editor voor rasterafbeeldingen. Het moet krachtig genoeg zijn - de mogelijkheden van de eenvoudigste, zoals Paint of Mtpaint, zijn misschien niet genoeg. Handig is bijvoorbeeld de GIMP-editor, die een uitgebreide set functies combineert, gratis en met een kleine distributiekit (ongeveer 20 megabyte).

Stap 2

Open de afbeelding met de achtergrond in de editor: "Bestand" - "Open". Selecteer het bestand en druk vervolgens op de "OK"-toets. Sla deze afbeelding direct op onder een andere naam: "Bestand" - "Opslaan als". Selecteer een map om het bestand op te slaan. Laat in het veld "Bestandstype definiëren" de standaardwaarde - "Op extensie" staan. Voer een nieuwe bestandsnaam in samen met een punt en een JPG-extensie. Druk op de knop "OK".

Stap 3

Open op dezelfde manier als hierboven het portretbestand om op de achtergrond te plaatsen. De persoon moet van volledige lengte worden gefotografeerd. Tegen de achtergrond van wat er oorspronkelijk gefilmd is, maakt het niet uit.

Stap 4

Selecteer op de GIMP-werkbalk het gereedschap Vorm in afbeelding selecteren. Op de bijbehorende knop staat een gestileerde tekening van een schaar, waaruit een sinusoïde komt. In andere editors kan deze tool een andere naam hebben en kan de bijbehorende knop er anders uitzien.

Stap 5

Plaats stippen langs de contouren van de afbeelding van de persoon. De lijnen ertussen worden automatisch getekend. Zodra het pad is gesloten, klikt u op het eerste punt.

Stap 6

Verplaats de punten met de muis zodat de kronkelende lijn zo goed mogelijk overeenkomt met de contour van het portret. Voeg eventueel tussenpunten toe en verplaats deze ook.

Stap 7

Maak een muisklik in het midden van de selectie. De stippen verdwijnen, maar de omtrek blijft.

Stap 8

Kopieer het fragment naar het klembord: Ctrl + C.

Stap 9

Ga naar het achtergrondbestand en plaats de afbeelding van de persoon erop: Ctrl + V.

Stap 10

Verplaats het portret van de persoon naar de gewenste locatie op de achtergrond.

Stap 11

Als blijkt dat de afbeelding van een persoon te groot of te klein is voor de geselecteerde achtergrond, start u het dialoogvenster voor schalen: "Tools" - "Transform" - "Scaling". Klik na het wijzigen van het formaat op de knop "OK" in het schaalvenster.

Stap 12

Druk op de R-toets en klik vervolgens op de achtergrond. Plaats indien nodig op dezelfde manier portretten van meerdere personen op de collage. Sla het resultaat vervolgens op door op Ctrl + S te drukken.

Aanbevolen: