Hoe Penny's Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Penny's Te Herstellen
Hoe Penny's Te Herstellen

Video: Hoe Penny's Te Herstellen

Video: Hoe Penny's Te Herstellen
Video: DIY Duct Tape Mannequin | Under $20 Dress Form! 2024, Maart
Anonim

De impact van de laptop kan het afscheuren van de belangrijkste microcircuits zijn, bijvoorbeeld de noord- of zuidbruggen, videochip. Dit kan meestal worden gerepareerd als de chip niet samen met de dubbeltjes loskomt (contactpads waar de chip is geïnstalleerd). Er zijn ook methoden om dubbeltjes te herstellen.

Hoe penny's te herstellen
Hoe penny's te herstellen

Noodzakelijk

  • - microscoop;
  • - soldeerbout;
  • - scalpel.

instructies:

Stap 1

Bepaal het uiterlijk van het nikkel om te zien of het moet worden opgeknapt. Als het leeg is, zullen geen gidsen het benaderen. Als de geleider het nikkel uit de onderste lagen nadert, is er een metallisatie van het gat erop, je kunt eraan solderen. Er zijn ook stuivers waarmee de geleider op het oppervlak is verbonden. Gebruik extra geleiders om ze te herstellen.

Stap 2

Voer een nikkelherstel uit. Neem een scalpel, reinig de via van buiten en van boven. Kras tot op de laag waar de via en binnenbaan op elkaar aansluiten. Neem een beetje soldeerpasta om de ballen te rollen, verwarm ze totdat er een kleine bal verschijnt op de plaats van de gescheurde cent, de hoogte moet iets hoger zijn dan het niveau van het bord. Knip, krab, flakkeer deze bal met een scalpel. Pas de hoogte aan om overeen te komen met het niveau van andere dubbeltjes, vergroot de diameter tot de gebruikelijke. Was de overblijfselen van de flux af, ga verder met het herstellen van de stuivers die van het bord zijn gescheurd.

Stap 3

Zoek en bereid een extra geleider voor als de dubbeltjes aan de rand zijn afgesneden en de geleider bovenop ligt. Als je een cent herstelt onder een microschakeling met een grote stap en centen, kun je in plaats daarvan één kern van de MGTfa gebruiken, deze voortint. Gebruik dunnere geleiders om dubbeltjes onder ondiepe BGA's te reconstrueren. Als de draad in vernisisolatie zit, strip hem dan en vertin hem, span hem tussen een vel papier met vloeimiddel en een soldeerbout. Strip de geleider die op de geleider was aangesloten, vertin deze, soldeer de extra draad. Maak een kleine ring in plaats van het bungelende nikkel. Was de resterende flux af, vervang de BGA. Plaats de microschakeling nauwkeurig, druk of verplaats deze niet tijdens het installeren.

Stap 4

Herhaal uw stappen als het resultaat niet succesvol is. Als het de tweede keer niet werkte, zit het probleem niet alleen in de afgescheurde dubbeltjes, of zijn er te veel en kan de microschakeling niet worden hersteld.

Aanbevolen: