Een Verloop Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Verloop Gebruiken
Een Verloop Gebruiken

Video: Een Verloop Gebruiken

Video: Een Verloop Gebruiken
Video: Hoe en wanneer gebruik ik een verloop- of verbindingsschakel? - INDI.nl 2024, Maart
Anonim

Sommige mensen weten hoe ze de herfst meer goudkleurig en de zomer groener kunnen maken, en dit gaat helemaal niet over het bovennatuurlijke vermogen om de krachten van de natuur te beheersen. Het is alleen zo dat deze mensen bevriend zijn met Adobe Photoshop en weten hoe ze de Gradient Map-tool moeten gebruiken.

Een verloop gebruiken
Een verloop gebruiken

Noodzakelijk

Russified versie van Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en open de gewenste afbeelding: menu-item "Bestand"> "Openen" (sneltoetsen - "Ctrl" + "O")> selecteer de afbeelding> "Openen".

Stap 2

Klik op het hoofdmenu-item "Lagen" en vervolgens op de subitems "Nieuwe aanpassingslaag"> "Verloopkaart". In het venster dat verschijnt, kunt u de naam van de nieuwe laag, de kleur van de weergave in de lijst met lagen, de overvloeimodus en de mate van transparantie specificeren. Al deze parameters kunnen worden gewijzigd nadat de laag is gemaakt, dus klik meteen op "Ok". Het kleurenschema van de afbeelding verandert en tegelijkertijd wordt het menu Verloopkaart geopend in het venster "Aanpassingen".

Stap 3

Klik op het gekleurde rechthoekige paneel in de "Gradient Map" om het verloopbewerkingsmenu te openen. Als u op de knop klikt met het driehoekje naar beneden, dat zich rechts van het paneel bevindt, wordt een lijst met kant-en-klare opties geopend. In de rechterbovenhoek van het venster dat verschijnt, is er nog een knop met het driehoekslogo (dit keer naar rechts kijkend), die toegang biedt tot nog meer verloopopties en verschillende manieren om deze opties weer te geven. Al deze lijsten staan echter in het hoofdmenu. De donkere kleur van het verloop wordt weerspiegeld in de schaduwen en de lichtere kleur wordt weerspiegeld in de lichtere delen van de afbeelding. Let daarom op het item "Inversion", dat de plaatsen van lichte en donkere gebieden verwisselt. Het item Inversie bevindt zich ook in het menu Verloopkaart.

Stap 4

In het verloopbewerkingsvenster vindt u een paneel dat lijkt op het paneel waarop u hebt geklikt om dit venster te openen. Er zullen verschillende markeringen boven en onder staan. De lagere zijn verantwoordelijk voor het aantal gradiëntniveaus. Die. als u een overgang wilt maken, niet alleen van de ene kleur naar de andere, maar van de ene naar de andere, dan naar de derde, vierde, enz., Klik dan onderaan het paneel. Hiermee wordt een markering gemaakt. Om het menu voor het selecteren van de kleur van de markering te openen, maakt u de gewenste markering actief en klikt u op de knop rechts van het opschrift "Kleur" of dubbelklikt u op de markering.

Stap 5

Er is een punt tussen elk paar markeringen, door te bewegen kunt u de kleurverhouding tussen de twee markeringen manipuleren. Nadat u, zoals u denkt, het benodigde verloop heeft geselecteerd, klikt u op "OK". Om de transparantie van de nieuw gevormde laag te wijzigen, zoekt u het venster "Lagen" (zo niet, drukt u op "F7"), opent u het tabblad "Lagen", selecteert u de laag met het verloop en klikt u op de driehoeksknop in de rechterbovenhoek hoek van het raam. Er verschijnt een schuifregelaar waarmee u de transparantie van de laag kunt wijzigen. U kunt deze parameter ook opgeven via het toetsenbord in het veld rechts van de driehoeksknop.

Stap 6

Om het resultaat op te slaan, klikt u op de menu-items "Bestand"> "Opslaan als" (sneltoetsen - "Shift" + "Ctrl" + "S"). Selecteer vervolgens in het geopende venster het pad voor opname, geef een naam op, stel het bestandstype in op JPEG in het juiste veld en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: