Hoe Een Verloop In Photoshop In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Verloop In Photoshop In Te Stellen
Hoe Een Verloop In Photoshop In Te Stellen

Video: Hoe Een Verloop In Photoshop In Te Stellen

Video: Hoe Een Verloop In Photoshop In Te Stellen
Video: How to Use the Gradient Tool in Photoshop | Adobe Tutorial 2024, April
Anonim

Adobe Photoshop kan zijn mogelijkheden uitbreiden door verschillende tools of hun instellingen toe te voegen, inclusief verlopen. Het is uiterst eenvoudig om een nieuw verloop aan het palet toe te voegen.

Een verloop instellen in Photoshop
Een verloop instellen in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Nadat je een verloopbestand voor Adobe Photoshop (of een hele reeks verlopen) hebt gedownload, probeer je te dubbelklikken op het bestand. Als het verloop niet aan het verlooppalet is toegevoegd, moet u dit handmatig instellen. Open hiervoor Photoshop en selecteer in het menu "Bewerken" het item "Preset Manager" (in de Engelse versie: "Edit" -> "Preset Manager"). Als gevolg hiervan zou een venster moeten worden geopend dat vergelijkbaar is met dat in de schermafbeelding. Hier kunt u toolboxen zoals Verloop of Penselen verwijderen, toevoegen uit bestand, opslaan in bestand of hernoemen. Selecteer boven aan het venster Verlopen in de vervolgkeuzelijst en klik op de knop Laden.

Stap 2

Zoek het bestand met verlopen op uw harde schijf, selecteer het met de muis en klik op de knop "Download". Om het zoeken gemakkelijker te maken, kunt u in het linkerdeelvenster op het pictogram "Deze computer" of "Desktop" klikken en vanaf daar beginnen met zoeken.

Stap 3

Zodra u op de knop Laden klikt, wordt het verloop (of de verlopen) vrijwel onmiddellijk toegevoegd aan de verloopset en beschikbaar gemaakt voor gebruik. Het wordt toegevoegd aan het einde van de lijst met reeds geïnstalleerde voorbeelden.

Stap 4

Deze methode wordt gebruikt voor een snelle installatie. Maar het heeft een belangrijk nadeel: bij het wijzigen van de set naar een andere, wordt het verloop uit het palet verwijderd en moet het elke keer opnieuw worden ingesteld. Om voor eens en voor altijd verlopen in te stellen, gaat u naar de map Presets in uw Adobe Photoshop-map, zoekt u de map Gradients en kopieert u uw nieuwe stalen daar.

Aanbevolen: