Hoe Maak Je Een Verloop In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Verloop In Photoshop
Hoe Maak Je Een Verloop In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Verloop In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Verloop In Photoshop
Video: Verloop en maskers in Photoshop 2024, April
Anonim

Elke grafische editor heeft de tool Vullen. In Adobe Photoshop is er naast deze optie een verloop ("Gradient"), waarmee u vullingen van verschillende configuraties met een verscheidenheid aan kleurovergangen kunt maken.

Hoe maak je een verloop in Photoshop
Hoe maak je een verloop in Photoshop

instructies:

Stap 1

Controleer het verloop op de werkbalk. Over het algemeen komen de begin- en eindvulkleuren overeen met de voorgrond- en achtergrondkleuren. Om een ander palet te selecteren, klikt u op het verloopvak op de eigenschappenbalk.

Stap 2

In het venster Verloopbewerker, in het gedeelte Voorinstellingen, kunt u een van de standaardverlopen kiezen. Om dit te doen, klikt u erop met de muis en klikt u op OK om te bevestigen. Als u niet tevreden bent met de keuze, kunt u een aangepast verloop maken. Vouw de lijst Verlooptype uit en selecteer Effen of Ruis.

Stap 3

Als u een kleurzweem aan een doorlopend verloop wilt toevoegen, klikt u met de linkermuisknop op de onderrand van de kleurenbalk. Er wordt een nieuwe engine toegevoegd samen met de Color-box. U kunt de kleur wijzigen door op dit vakje te klikken. Het kleurenpalet wordt geopend. Selecteer de gewenste tint en klik op OK.

Stap 4

U kunt de schuifregelaar langs de strook verplaatsen en zo de grootte van het geverfde gebied bepalen. Om de kleur te wijzigen, klikt u op de schuifregelaar en roept u het kleurenpalet op met behulp van het vak Kleur. Om een onnodige schaduw te verwijderen, selecteert u de bijbehorende schuifregelaar met de muis en drukt u op Delete.

Stap 5

De opvultransparantie wordt geregeld door schuifregelaars langs de bovenrand van de strook. Roep het vak Dekking op door erop te klikken en stel de gewenste waarde in.

Stap 6

Als u een ruisverloop hebt geselecteerd, kunt u het uiterlijk ervan wijzigen met de schuifregelaars R (Rood), G (Groen) en B (Blauw) onder de kleurenbalk. Klik op Willekeurig maken om de tinten willekeurig te maken. De mate van ruwheid van overgangen wordt bepaald in het vak Ruwheid - hoe hoger deze waarde, hoe lager de gladheid.

Stap 7

Op de eigenschappenbalk rechts van het verloopeditorvenster kunt u een vulmethode kiezen: lineair, radiaal, hoekig, spiegelend en ruitvormig. Teken een lijn voor het verloop. Als er geen vlag in het vak Revers staat, veranderen de tinten van de eerste naar de laatste - net als bij de kleurovergangen die u hebt geselecteerd.

Aanbevolen: