Hoe De Afstand Tussen Regels Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Afstand Tussen Regels Te Vergroten
Hoe De Afstand Tussen Regels Te Vergroten
Anonim

Typen in Microsoft Office Word is slechts het halve werk. Om het document er solide uit te laten zien, moet het worden bewerkt. Als u denkt dat de tekstregels in uw document te dicht bij elkaar staan, zal het vergroten van de afstand tussen de regels niet moeilijk voor u zijn.

Hoe de afstand tussen regels te vergroten
Hoe de afstand tussen regels te vergroten

instructies:

Stap 1

Als u alleen tekst gaat typen, maar direct de gewenste parameters wilt instellen, plaatst u de cursor op de eerste regel van het nieuwe document. Als je met kant-en-klare tekst werkt, selecteer dan een fragment ervan of de hele tekst. Gebruik om te selecteren de muisknop, de combinatie van Ctrl, Shift en pijltjestoetsen, of gebruik de opdracht Alles selecteren op het tabblad Start in het gedeelte Bewerken.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Pagina-indeling", klik in het gedeelte "Alinea" op de knop met de pijl. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Dit venster kan op een andere manier worden opgeroepen: selecteer een stuk tekst, klik er met de rechtermuisknop op, selecteer "Alinea" in het vervolgkeuzemenu en klik erop met de linkermuisknop.

Stap 3

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Inspringingen en afstand". Gebruik in het gedeelte "Spatiëring" de vervolgkeuzelijst om de waarde in het veld "Regelafstand" in te stellen. Bij normale instellingen is dit veld ingesteld op "Single" of "Multiplier" met een waarde die voor bepaalde documentstijlen wordt gebruikt. Stel het veld in op anderhalf of dubbel. Als dit niet genoeg is, selecteert u "Precies" en voert u de gewenste waarde in. Klik op OK om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden.

Stap 4

Om elke nieuwe alinea in de tekst met een meer opvallend interval van de vorige te scheiden, kunt u de Enter-toets gebruiken, maar het is beter om de instellingen op een andere manier in te stellen. Ga naar het tabblad "Home" en selecteer de stijl die bij je past (Normaal) in het gedeelte "Stijlen".

Stap 5

Om de positie van alinea's en de afstand ertussen zelf te bewerken, plaatst u de cursor ergens in de bewerkte alinea. Klik op het tabblad Pagina-indeling. Gebruik in het gedeelte Alinea de pijlknoppen Afstand om de afstand tussen alinea's boven en onder aan te passen. Druk op de pijl omhoog om het interval te vergroten en druk op de pijl omlaag om het interval te verkleinen.

Aanbevolen: