Hoe De Afstand Tussen Regels Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Afstand Tussen Regels Te Wijzigen
Hoe De Afstand Tussen Regels Te Wijzigen

Video: Hoe De Afstand Tussen Regels Te Wijzigen

Video: Word - Regelafstand instellen 2022, December
Anonim

Bij het werken in editors, bij het opmaken van tekst, rijst vaak de vraag, hoe de regelafstand te veranderen? Bovendien zijn er strikte vereisten voor regelafstand, afhankelijk van het type document dat u maakt.

Hoe de afstand tussen regels te wijzigen
Hoe de afstand tussen regels te wijzigen

Regelafstand wijzigen

Hoe de regelafstand en de afstand tussen alinea's te wijzigen in Microsoft Word en Microsoft PowerPoint, waarvan de eerste een teksteditor is en de tweede een programma voor het maken van dia's en presentaties?Het principe van het wijzigen van de regelafstand in beide programma's is het dezelfde.

Dus je hebt de tekst getypt, nu is het jouw taak om deze op te maken. Om de regelafstand te wijzigen, selecteert en markeert u eerst het tekstgedeelte waarop u de instellingen wilt toepassen. Als het een specifieke alinea is, plaats je de muisaanwijzer erop (voor Office 2007 en 2013).

Optie 1. Open het tabblad "Menu", verplaats de cursor naar de knop "Formaat", selecteer in de vervolgkeuzelijst het item "Alinea", er verschijnt een dialoogvenster. Hier, op het tabblad "Inspringingen en afstand", is er het veld "Regelafstand", met een vervolgkeuzemenu waarin u het vereiste type afstand kunt selecteren: enkel, anderhalf, enz.

Optie 2. Selecteer het tabblad "Pagina-indeling", het heeft al een veld "Alinea", klik in de rechterbenedenhoek van het veld, het dialoogvenster verschijnt opnieuw. U kunt ook de exacte numerieke waarde van de vereiste afstand invoeren. Alles in hetzelfde venster, in het gedeelte "Intervallen", is het veld "Waarde". Voer daarin de gewenste parameter in.

Optie 3. Zoek de knop op de werkbalk bovenaan het werkvenster, wanneer u de muisaanwijzer erop plaatst, verschijnt een prompt "Verander de afstand tussen regels", klik erop en pas de instelling in de vervolgkeuzelijst aan. Houd er rekening mee dat bij het kiezen van het type spatiëring "enkel", "dubbel", de werkelijke afstand tussen de regels afhankelijk is van de geselecteerde lettergrootte.

De afstand tussen alinea's wijzigen

Als u de afstand tussen alinea's moet wijzigen, moet u in het veld "Pagina-indeling" de knoppen "Regelafstand" vinden, die eruitzien als een afbeelding van lijnen, aan de linkerkant waarvan pijlen naar elkaar wijzen en in verschillende richtingen. Met hun hulp wordt het interval "Voor" en "Na" van de alinea die u hebt opgegeven gevormd, voer de gegevens handmatig in of met behulp van de schuifknoppen.

Populair per onderwerp