Beste Escape Rooms

Inhoudsopgave:

Beste Escape Rooms
Beste Escape Rooms

Video: Beste Escape Rooms

Video: Beste Escape Rooms
Video: Top 10 Craziest Escape Rooms Around the World 2024, Mei
Anonim

Computerspellen met raadsels en puzzels, speurtochten genoemd, zijn niet het meest populaire genre in de game-industrie. Maar zelfs onder dit soort games zijn er parels waar fans van een breed scala aan gamegenres, ongeacht geslacht en leeftijd, niet vies van zijn om te spelen.

Beste escape rooms
Beste escape rooms

Buitenlandse missies

Een van de meest populaire speurtochten, vooral in Rusland, is Siberië. De game, gemaakt door Franse ontwikkelaars, was in staat om de Russische sfeer over te brengen, wat erg belangrijk was, en alle puzzels zijn zeer harmonieus in de plot verweven.

Het idee van "Siberië" - de zoektocht naar mammoeten, deze uitgestorven dieren, maakt samen met de helden van het spel gevoelens als scepticisme, teleurstelling, hoop en blijft wachten op een oplossing tot het einde, die plaatsvindt in het volgende deel van het spel, dat "Siberië. 2" wordt genoemd.

De bekende zoektocht "Endless Journey" - het resultaat van het werk van Noorse ontwikkelaars - bestaat net als "Siberië" uit twee delen, maar ze hebben praktisch niets met elkaar te maken. Gebeurtenissen daarin ontwikkelen zich voornamelijk in parallelle werelden, waarvan de ene technologisch is, en in de andere heerst magie.

Voor fans van detectiveverhalen is er een unieke reeks speurtochten die het verhaal vertellen van de avonturen van een jonge meisjesdetective Nancy Drew. Het bijzondere van de serie is dat in 2014 het negenentwintigste deel van deze zoektocht al was uitgebracht, wat zelden gebeurt in de game-industrie.

Binnenlandse speurtochten

Russische quest-ontwikkelaars verwennen spelers niet met kwaliteitsproducten, maar er zijn verschillende games die de binnenlandse consument niet onverschillig kunnen laten.

Uit concurrentie zal hier de beroemde reeks speurtochten "Petka en Vasily Ivanovich" zijn. Games in deze serie onderscheiden zich door honderd procent Russische humor, parodieën op beroemde mensen en films, en van tijd tot tijd - behoorlijk complexe puzzels.

Een andere reeks speurtochten die de afgelopen jaren op de Russische markt is verschenen, zijn games gebaseerd op de tekenfilms van de Melnitsa-studio, waarin de avonturen van drie Russische helden - Alyosha Popovich, Dobrynya Nikitich en Ilya Muromets - worden nagespeeld. Ondanks de cartoonachtige kunst, dankzij hun humor en niet-triviale raadsels, kunnen deze spellen een goed tijdverdrijf zijn.

Old school speurtochten

Het is onmogelijk om nog maar te zwijgen over het pioniersspel van deze richting, dat vervolgens aanleiding gaf tot veel vergelijkbare projecten. Dit is de legendarische MYST, een serie games die van 1993 tot en met 2005 uitkwamen. Ondanks het feit dat het vrij moeilijk is om de meeste games in deze serie op moderne computers uit te voeren, heeft MYST ooit een echte revolutie in het zoektochtgenre teweeggebracht en de richting bepaald voor de ontwikkeling van dergelijke games voor de komende jaren.

Aanbevolen: