Hoe Maak Je Mooie Ogen Op Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Mooie Ogen Op Een Foto
Hoe Maak Je Mooie Ogen Op Een Foto

Video: Hoe Maak Je Mooie Ogen Op Een Foto

Video: Hoe Maak Je Mooie Ogen Op Een Foto
Video: Sprankelendere ogen bij je model (Lightroom Classic) 2024, April
Anonim

Bij de artistieke verwerking van foto's wordt speciale aandacht besteed aan de gezichten van mensen. De indruk van de foto kan aanzienlijk worden verbeterd door onvolkomenheden van de huid te verwijderen en mooie ogen te maken. Dergelijke manipulaties worden uitgevoerd in professionele grafische editors zoals Adobe Photoshop.

Hoe maak je mooie ogen op een foto
Hoe maak je mooie ogen op een foto

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Upload de foto die je mooie ogen wilt maken in Adobe Photoshop. Druk op Ctrl + O of klik op het item "Open …" in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu. Navigeer naar de map met de afbeelding. Markeer het in de directorylijst. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Stel de kijkschaal handig in voor verdere beeldverwerking. Activeer het zoomgereedschap. Geef ze het gebied dat door het oog wordt ingenomen, waarmee u gaat werken.

Stap 3

Begin met het corrigeren van het beeld van het hoornvlies. Maak een selectiekader dat het binnenste van het oog omsluit, met uitzondering van de iris en pupil. Gebruik de tools van de Lasso-groep, het snelmasker of de Pen-tool in de modus van het toevoegen van een tijdelijk pad en het vervolgens converteren naar een selectie.

Stap 4

Vervaag de afbeelding in het selectiegebied. Selecteer in het menu Filter, Blur en Gaussiaans vervagen…. Stel in het weergegeven dialoogvenster de juiste waarde in voor het veld Radius. Activeer de optie Voorbeeld om de mate van vervaging te regelen. Bereik de eliminatie van kleine defecten in het beeld van het hoornvlies van het oog. Klik OK.

Stap 5

Maak het hoornvlies van het oog lichter. Activeer het ontwijkgereedschap. Klik op de borstellijst in het bovenste paneel, selecteer een borstel met een geschikte diameter en hardheid. Schilder over de delen van de afbeelding die u lichter wilt maken. Deselecteer de selectie door op Ctrl + D te drukken.

Stap 6

Maak een selectiekader dat de iris omsluit, met uitzondering van de pupil. Druk op de Q-toets om het snelmasker te activeren. Gebruik de Paint Bucket Tool om het hele gebied met zwart te vullen. Activeer het penseel. Verwijder het masker met een witte borstel die overeenkomt met de diameter van de iris. Breng het masker met een zwarte borstel terug naar het pupilgebied. Pas de rest van het masker aan met de juiste hulpmiddelen. Druk nogmaals op Q.

Stap 7

Voeg een nieuwe laag toe door Laag, Nieuw, Laag in het menu te kiezen en schakel ernaar. Selecteer de kleur die u de iris wilt kleuren. Activeer het gereedschap Emmertje en vul de selectie in een nieuwe laag met de geselecteerde kleur.

Stap 8

Wijzig de overvloeimodus van de huidige laag. Klik op de vervolgkeuzelijst van het deelvenster Lagen. Selecteer Zacht licht.

Stap 9

Corrigeer indien nodig de kleur die aan het hoornvlies van het oog wordt gegeven. Druk op Ctrl + U of selecteer achtereenvolgens de items Afbeelding, Aanpassingen, Tint / Verzadiging in het hoofdmenu. Er wordt een dialoog weergegeven. Activeer daarin de optie Voorbeeld. Verplaats de schuifregelaars Tint, Verzadiging en Lichtheid om de gewenste tint te krijgen. Klik OK. Deselecteer de selectie door op Ctrl + D te drukken.

Stap 10

Sla het resultaat van de fotoverwerking op. Druk op Ctrl + Shift + S. Voer een naam in voor het bestand. Selecteer het type in de vervolgkeuzelijst Formaat. Klik op de knop Opslaan. Stel indien nodig de opties voor het exporteren van de afbeelding in in het dialoogvenster dat verschijnt en klik op OK. Sla uw foto ook op in PSD-indeling als u van plan bent deze in de toekomst verder te verwerken.

Aanbevolen: