Beveiligingsinstellingen Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Beveiligingsinstellingen Uitschakelen
Beveiligingsinstellingen Uitschakelen

Video: Beveiligingsinstellingen Uitschakelen

Video: Beveiligingsinstellingen Uitschakelen
Video: Meldingen actiecentrum uitschakelen (SchoonePC instructievideo 01) 2024, April
Anonim

Het eerste waar u aan moet denken als u het woord "beveiliging" hoort, is een firewall. Daarin speelt hij inderdaad een cruciale rol. Maar soms is het voor sommige doeleinden, zoals het overbrengen en ontvangen van bestanden via het netwerk, nodig om de instellingen uit te schakelen.

Beveiligingsinstellingen uitschakelen
Beveiligingsinstellingen uitschakelen

instructies:

Stap 1

Roep het menu "Start" op door erop te klikken met de linkermuisknop of de "Windows"-toets op het toetsenbord, selecteer "Configuratiescherm" in de lijst met locaties. Het venster "Configuratiescherm" wordt voor u geopend.

Stap 2

In het geopende venster, als de hulpprogramma's op categorie zijn gerangschikt, selecteert u de categorie Beveiligingscentrum, waarna het venster Beveiligingscentrum wordt geopend, onderaan in het gedeelte Beveiligingsinstellingen selecteert u Windows Firewall. Als de tools worden weergegeven in de klassieke weergave, bevindt Windows Firewall zich direct in deze lijst. Roep het venster met zijn parameters op door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop.

Stap 3

In het venster "Windows Firewall" dat wordt geopend, ziet u op het tabblad "Algemeen" twee hoofdopties - "Inschakelen" en "Uitschakelen" de firewall, die primaire bescherming biedt tegen ongeautoriseerde toegang tot uw computer via het lokale netwerk of de internetten. Selecteer Uitschakelen om de beveiligingsinstellingen van de firewall uit te schakelen.

Stap 4

Als u de firewallactie voor sommige specifieke programma's wilt uitschakelen, laat dan de firewall ingeschakeld en zorg ervoor dat u de optie "Geen uitzonderingen toestaan" in de context van de instelling "Inschakelen" uitschakelt. Ga daarna naar het tabblad "Uitzonderingen". Hier ziet u een lijst met programma's en services waarvoor u de firewallactie kunt uitschakelen. Schakel hiervoor de selectievakjes in naast de programma's en services waarvoor u de firewall niet wilt toepassen.

Stap 5

Als u de firewall voor netwerkverbindingen wilt uitschakelen, gaat u naar het tabblad "Geavanceerd" en schakelt u de selectievakjes in de lijst met verbindingen uit. Houd er rekening mee dat zelfs als de beveiligingsinstellingen zijn uitgeschakeld, de firewall doorgaat met firewallverbindingen met een vinkje.

Aanbevolen: