Welk Merk Monitoren Is Nu Toonaangevend In Technologie?

Inhoudsopgave:

Welk Merk Monitoren Is Nu Toonaangevend In Technologie?
Welk Merk Monitoren Is Nu Toonaangevend In Technologie?

Video: Welk Merk Monitoren Is Nu Toonaangevend In Technologie?

Video: Welk Merk Monitoren Is Nu Toonaangevend In Technologie?
Video: ConceptD Monitors 2024, Mei
Anonim

Nog maar zo'n 7 jaar geleden, toen men een monitor kocht, dacht niemand eraan om deze te kiezen, aangezien Viewsonic-monitoren de absolute leider waren in de verkoop. Tegenwoordig is er een breed scala aan monitoren die door veel fabrikanten worden vervaardigd.

Welk merk monitoren is nu toonaangevend in technologie?
Welk merk monitoren is nu toonaangevend in technologie?

Moderne monitoren worden gekenmerkt door een breed scala aan parameters waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een specifiek model.

Statistieken van technologische kenmerken van monitoren in 2014

- LED-achtergrondverlichtingstechnologie wint aan kracht en maakt 92% van de markt uit;

- het meest gekochte scherm - 21,5 inch (20,5% van de markt);

- de beeldverhouding van 16:9 is 6, 5 keer populairder geworden dan 16:10;

- Touchscreens hebben het kleinste aandeel (0,4% van de wereldmarkt).

Dell is momenteel de verkoopleider op de wereldmarkt (14,9% van de markt), de tweede plaats is voor Samsung (13,2%), de derde is HP (11,5%). LG staat op de vierde plaats (10,5%) en Lenovo sluit de top vijf af (6%).

Nieuwste monitorinnovaties

NEC heeft een nieuwe 23,8 -monitor geïntroduceerd. Het belangrijkste voordeel is de AH-IPS-matrix met een resolutie van 3840x2160. De monitor schijnt met een breed gamma van 4,3 biljoen tinten, die wordt geleverd door GB-r-LED-achtergrondverlichting, de contrastverhouding is 1000 tot 1, kijkhoeken zijn 178 graden. Ook nieuw is de in hoogte verstelbare displaystandaard, die voor meer gebruiksgemak kan worden gekanteld en gedraaid. In Amerika werd deze monitor geschat op $ 1.349.

Tegenwoordig wordt 4K-resolutie steeds populairder en vervangt 3D-technologie, vooral onder gamers. Zo heeft Acer een nieuwigheid gedemonstreerd - een scherm van 3840x2180 pixels (4K), 28 inch. De monitor ondersteunt kijkhoeken van 170 graden, een systeem van verminderde helderheid tot 15% wordt geïntroduceerd. De monitorstandaard kan het scherm tussen 5-35 graden kantelen. Een belangrijk voordeel van dit scherm is de ondersteuning van NVIDIA G-Sync hardwaresynchronisatie, waardoor beeldvervorming wordt geëlimineerd. De kosten van het nieuwe scherm zijn nog niet bekend gemaakt.

Small PC heeft een nieuwe touch-technologie geïmplementeerd op de (maximale beveiliging) 24 Marine LCD Display. Deze monitor is waterbestendig en heeft dankzij de verbeterde optische technologie ook bij fel zonlicht de perfecte beeldhelderheid. De achtergrondverlichting van het scherm wordt gevoed door LED's met laag vermogen, dus er zijn geen ventilatoren nodig. Deze monitor is tegelijkertijd een volwaardige computer, want hij bevat een Intel i3/i5/i7 processor. Daarnaast is er een goedkopere versie die niet goed afleesbaar is in fel zonlicht en de multipoint sensor-mogelijkheid mist. De prijs van de monitor is nog niet bekend gemaakt.

Aanbevolen: