Een Netbook Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Netbook Kiezen
Een Netbook Kiezen

Video: Een Netbook Kiezen

Video: Een Netbook Kiezen
Video: Hoe kies je de juiste laptop? 2024, Mei
Anonim

Een netbook is een complex apparaat dat veel kenmerken heeft die het onderscheiden van andere soorten elektronica. Om een echt hoogwaardig apparaat te kopen, moet u letten op de afwerking van de behuizing, technische kenmerken, levensduur van de batterij en de beschikbaarheid van extra functies.

Een netbook kiezen
Een netbook kiezen

De grootte

Wanneer u een netbook koopt, moet u de kenmerken en het vakmanschap ervan zorgvuldig bestuderen, wat van invloed kan zijn op het verdere gebruik van het apparaat en de levensduur ervan. Bepaal eerst de weergavegrootte voor het toekomstige apparaat. Op de netbookmarkt zijn er tegenwoordig toestellen met schermen variërend van 10 tot 12 inch.

De schermgrootte is van invloed op het gemak van het werken met uw computer en de grootte ervan.

Scherm

Een antireflectiecoating is een belangrijk kenmerk van het display, aangezien draagbare apparaten vaak buiten worden gebruikt en direct zonlicht de zichtbaarheid van het scherm kan beïnvloeden. Als je vaak buiten je kantoor of appartement werkt, kun je misschien beter een matte afwerking kopen, omdat glanzende schermen veel schittering hebben in de zon.

Kenmerken

Besteed aandacht aan de gepresenteerde kenmerken van het apparaat, waaronder de belangrijkste de kracht van de processor en de hoeveelheid RAM. Het zijn deze waarden die de snelheid van de netbook in de toekomst bepalen.

Als je met kantoorprogramma's werkt en gewoon door allerlei pagina's op internet bladert, zou de beste keuze een apparaat zijn met een processorfrequentie van 1,2 GHz. Om video's te bekijken en met meerdere applicaties tegelijk te werken, is het beter om een dual- of quad-core computer aan te schaffen.

De hoeveelheid RAM in een netbook is van invloed op de prestaties, d.w.z. hoe hoger de waarde, hoe efficiënter het apparaat is. 1 GB geheugen is misschien voldoende voor normale browsetaken, maar als je video's op je apparaat wilt bekijken, heb je 2 of 4 GB nodig.

Als je video's in 720p- of 1020p-indeling wilt draaien, controleer dan ook of je apparaat een Full-HD-videoadapter heeft.

Geheugen grootte

Voor de meeste netbookgebruikers is een toestel met een harde schijfcapaciteit van 250-320 GB geschikt. Dit is voldoende voor het opslaan van verschillende foto's en video's, maar als je een grote verzameling films op je computer wilt opnemen, is het raadzaam om een apparaat aan te schaffen met een grote hoeveelheid geheugen - 500 GB of 1 TB.

Andere parameters:

Let bij het kiezen van het juiste apparaat voor de kenmerken op de bouwkwaliteit, draagbaarheid, gewicht en ontwerp. Sommige apparaten hebben een rubberen behuizing om vocht en stof buiten te houden.

Let bij het kiezen van een netbook op de naam van de fabrikant van het apparaat. U kunt het beste netbooks kopen van gerenommeerde fabrikanten zoals Samsung, Acer, Asus of MSI. Door een apparaat van een bekend bedrijf aan te schaffen, biedt u uzelf hoogwaardige serviceondersteuning en de mogelijkheid om garantiereparaties en vervanging van onderdelen in geval van pech te verkrijgen.

Aanbevolen: