Een Optisch Station Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Optisch Station Kiezen
Een Optisch Station Kiezen

Video: Een Optisch Station Kiezen

Video: Een Optisch Station Kiezen
Video: Thema kiezen 2024, Mei
Anonim

Veel computers hebben tegenwoordig geen diskettestation. Optische schijven, met een veel groter volume en schrijf-/leessnelheid, hebben eindelijk de magnetische schijven vervangen. Dienovereenkomstig is de kwestie van het kiezen van een optisch station zeer relevant. Welke schijf u moet kiezen, hangt af van de vereisten voor dit apparaat.

Kleinste dvd-station
Kleinste dvd-station

instructies:

Stap 1

Leveringstype. Alle schijven komen uit de fabriek in retail- of OEM-versies. In het eerste geval zit de drive in een doos met een kabel, schroeven en mogelijk zelfs "blanks" van cd of dvd. OEM-boxen hebben geen "bonussen" - maximale antistatische verpakking. Tegelijkertijd is OEM iets goedkoper dan de detailhandel.

Stap 2

Installatie methode. Er zijn interne en externe schijven. De eerste zijn ontworpen voor montage in een computer in een compartiment van 5, 25 inch.

Stap 3

Verbindingsmethode. Interne schijven zijn aangesloten via connectoren van twee typen: SATA en IDE. Volgens de specificaties is de eerste optie sneller, maar in het geval van optische drives is dit verschil niet zo belangrijk als bij harde schijven. Daarom kunt u het type verbinding kiezen op basis van de connectoren op uw computer en uw persoonlijke voorkeur.

Externe worden aangesloten op een computer via USB of via IEEE1394 (veel minder vaak). Ook hebben externe schijven bijna altijd een externe voeding nodig.

Stap 4

Ondersteunde formaten en typen schijven:

• CD-ROM. Kan alleen cd lezen. Lange tijd achterhaald.

• CD-RW leest en schrijft alleen CD. Ook afgekeurd.

• Dvd-combinatie. Schrijft cd's, leest dvd's. Het kan als verouderd worden beschouwd, hoewel het soms op de markt wordt gevonden.

• DVD-RW kan zowel cd's als dvd's lezen en beschrijven. Nu is het de beste keuze qua prijs en functionaliteit.

• DVD-RW / BD-ROM kan cd's, dvd's en BD's lezen, maar schrijft alleen de eerste twee typen schijven.

Stap 5

Rijsnelheid. In de specificaties van optische stations en op schijven staat altijd een inscriptie van de vorm "16x". Dit cijfer geeft de maximale leessnelheid van de schijf weer. Voor CD is de "basis" snelheid (1x) 150 kb/s voor CD, voor DVD - 1.38 Mb/s en voor Blu-Ray - 4,5 Mb/s. Het is niet de moeite waard om de maximale snelheid na te jagen - 48x is genoeg voor cd, 16x voor dvd, 8x voor BD. Snellere blanks zijn zeldzaam op de markt.

Stap 6

Fabrikant. De markt is relatief stabiel, dus het is niet nodig om te kiezen voor een supermerk tegen een exorbitante prijs. Tegelijkertijd is sparen ook niet de moeite waard.

Aanbevolen: