Een Document Uit De Wachtrij Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Document Uit De Wachtrij Verwijderen
Een Document Uit De Wachtrij Verwijderen

Video: Een Document Uit De Wachtrij Verwijderen

Video: Een Document Uit De Wachtrij Verwijderen
Video: How to Clear the Printer Queue/Spooler In Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Een veel voorkomend verschijnsel, vooral in kantoren waar een groot aantal computers slechts één printer heeft - afdrukstoringen. U hebt het document verzonden om af te drukken, maar om de een of andere reden is het niet mogelijk om het in elektronische vorm op papier te zetten. Wat te doen in dit geval? U moet het onlangs verzonden document uit de afdrukwachtrij verwijderen en opnieuw opstarten.

Een document uit de wachtrij verwijderen
Een document uit de wachtrij verwijderen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop Annuleren op de printer zelf of in het dialoogvenster dat op uw scherm verschijnt. Dit is de gemakkelijkste manier om een document uit de wachtrij te verwijderen. Maar zoals u zelf begrijpt, is de eenvoudigste methode niet altijd de meest effectieve, omdat niet alle printermodellen een knop voor het annuleren van direct afdrukken hebben. Als u uw probleem hiermee echter hebt opgelost, moet u geen andere middelen meer gebruiken.

Stap 2

Schakel de stroom naar uw printer uit. Deze actie moet worden uitgevoerd in het geval dat de printer niet is uitgerust met een knop "Annuleren". Zet de tuimelschakelaar aan de voor- of achterkant van uw printer uit. Net als in het vorige geval is deze handeling niet een oplossing voor alle problemen, maar het is een voldoende effectieve optie om een document uit de afdrukwachtrij te verwijderen.

Stap 3

Voer de opdracht Uitvoeren uit vanuit het menu Start-knop. Voer de opdrachtbesturingsprinters in het dialoogvenster in en bevestig de uitvoering door op de knop "OK" te klikken. Er verschijnt een venster voor je. Zoek uw printerpictogram erin. Dit pictogram bevat de naam van uw afdrukapparaat zoals vermeld voor uw besturingssysteem. Klik met de rechtermuisknop op dit icoon en selecteer "Openen". Er verschijnt een venster voor je. Zoek de kolom "Document" en selecteer de taak die naar de printer is verzonden en die u wilt annuleren. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de geselecteerde taak en selecteer "Annuleren" in de lijst met acties die verschijnt.

Stap 4

Om alle documenten uit de afdrukwachtrij te verwijderen, selecteert u Afdrukwachtrij wissen in het printermenu. Deze procedure is het meest effectief, maar zoals je al hebt gezien, kost het de meeste tijd. Daarom, als de manipulaties die in de vorige paragrafen zijn beschreven niet de verwachte resultaten hebben opgeleverd, gebruik dan de hierboven beschreven reeks acties.

Aanbevolen: