Hoe Een Laptopkoeler Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptopkoeler Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Laptopkoeler Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Laptopkoeler Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Laptopkoeler Uit Elkaar Te Halen
Video: How to disassemble/clean/repair noisy/stuck laptop and desktop fans *other methods in description* 2024, April
Anonim

Om oververhitting en schade aan apparaten die op een laptop zijn geïnstalleerd te voorkomen, wordt aanbevolen om de erop geïnstalleerde ventilatoren tijdig schoon te maken. Om dit te doen, moet u directe toegang tot deze apparaten krijgen.

Hoe een laptopkoeler uit elkaar te halen
Hoe een laptopkoeler uit elkaar te halen

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - Siliconenvet.

instructies:

Stap 1

Zet de laptop uit en pak een kruiskopschroevendraaier. Verwijder voorzichtig de schroeven waarmee de bodemplaat met de laptop is verbonden. Verwijder de bodemafdekking, nadat u eerst de vereiste kabels hebt losgekoppeld. Wees uiterst voorzichtig: onthoud de verbindingslocaties van de losgekoppelde lussen.

Stap 2

Selecteer nu de gewenste ventilator. Schroef het los van het apparaat waaraan het is bevestigd. Zorg ervoor dat u de stroomdraden van de koeler loskoppelt. Verwijder de ventilator uit de sleuf. Verwijder voorzichtig de sticker in het centrale deel van de koeler. Gooi het niet weg.

Stap 3

Beoordeel nu visueel het type koeler. Als je na het verwijderen van de sticker een deel van de rotatie-as van de messen ziet, druppel er dan gewoon een beetje machineolie of ander vet op. Let erop dat het noodzakelijk is een vet te gebruiken dat bestand is tegen hoge temperaturen.

Stap 4

Als er een plastic of rubberen afdekking onder de sticker zit, verwijder deze dan. Voor een succesvolle smering van dit type koeler moet deze gedeeltelijk worden gedemonteerd. Verwijder de borgring (meestal plastic) en de rubberen pakking van het draaipunt van de messen. Verwijder de scharnierpen uit het gat. Smeer de as zelf en druppel vet in het gat waarin het zich bevond.

Stap 5

Verzamel de koeler. Beweeg de schoepen op en neer om het smeermiddel gelijkmatig te verdelen. Schroef de ventilator weer op het apparaat. Stel je laptop samen. Vergeet niet de eerder losgekoppelde kabels aan te sluiten. Anders werken sommige apparaten mogelijk niet.

Stap 6

Zet uw laptop aan en installeer de SpeedFan-software. Voer het uit en zorg ervoor dat de geïnstalleerde koelers goed werken en dat de temperatuur van de apparatuur waarop ze zijn aangesloten de toegestane norm niet overschrijdt. Als de temperatuur nog steeds te hoog is, verhoog dan de snelheid van de messen door meerdere keren op de pijl "Omhoog" te drukken.

Aanbevolen: