Een Wachtwoord Instellen Om Het Programma Te Starten

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Om Het Programma Te Starten
Een Wachtwoord Instellen Om Het Programma Te Starten

Video: Een Wachtwoord Instellen Om Het Programma Te Starten

Video: Een Wachtwoord Instellen Om Het Programma Te Starten
Video: Windows 10 - inloggen zonder wachtwoord 2024, Mei
Anonim

Om te voorkomen dat uw computer (of laptop) door onbevoegden wordt gestart, kunt u een wachtwoord instellen om het hoofdcomputerprogramma te starten - het besturingssysteem. Om een opstartwachtwoord in te stellen, moet u naar uw eigen gebruikersinstellingen gaan en deze enigszins aanpassen.

Een wachtwoord instellen om het programma te starten
Een wachtwoord instellen om het programma te starten

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Ga naar het "Configuratiescherm" (via het menu "Start") en start het gedeelte "Gebruikersaccounts". In dit gedeelte van de systeeminstellingen worden alle gebruikers van uw computer weergegeven. Klik op de snelkoppeling van uw eigen account. Klik op het opschrift "Maak een wachtwoord voor uw account" om naar het wachtwoordinstellingenvenster te gaan. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u het beoogde wachtwoord twee keer moet invoeren (de tweede keer ter bevestiging). Zorg ervoor dat u het veld "Wachtwoordhint" invult, want na een lange onderbreking van het gebruik van de computer kunt u uw wachtwoord vergeten.

Stap 2

Er is een andere manier om een wachtwoord voor een account in te stellen. Voer het commando control userpasswords2 in de regel "Uitvoeren" in (dit item bevindt zich ook in het menu "Start") en bevestig door in te voeren. Vink in het venster dat verschijnt het vakje "Gebruikersnaam en wachtwoord vereist" aan en stel een wachtwoord in voor het account. Schakel alle andere accounts uit of stel voor elk een wachtwoord in. Als u ten minste één account zonder wachtwoord ingeschakeld laat, kan een vreemde zich ermee aanmelden.

Stap 3

Start uw computer opnieuw op om de aangebrachte wijzigingen te controleren. Onmiddellijk tijdens het opstartproces verschijnt een welkomstvenster waarin u een gebruiker moet selecteren en een wachtwoord moet invoeren. Er is ook speciale software waarmee u wachtwoorden kunt instellen, maar niet voor programma's, maar voor mappen op een pc. U kunt de benodigde programma's en bestanden in de map plaatsen door een sterk wachtwoord in te stellen. Zoals de praktijk laat zien, spelen wachtwoorden geen speciale rol in besturingssystemen, omdat elk systeem kan worden gehackt. Probeer kopieën van belangrijke gegevens op verwisselbare media te bewaren en gebruik antivirussoftware.

Aanbevolen: