Mapeigenschappen Inschakelen

Inhoudsopgave:

Mapeigenschappen Inschakelen
Mapeigenschappen Inschakelen

Video: Mapeigenschappen Inschakelen

Video: Mapeigenschappen Inschakelen
Video: Security tab missing in folder properties windows 10 - FIX 2024, Mei
Anonim

Met het menu-item Mapopties kan de gebruiker het uiterlijk van mappen en het bureaublad wijzigen. Helaas is een groot aantal virusprogramma's in staat om verborgen en systeembestandstypen te infecteren. Dit kan ertoe leiden dat de "Mapeigenschappen" uit de overeenkomstige sectie verdwijnen. De "redding" van de computer zal de introductie zijn van enkele wijzigingen in het Windows XP-systeemregister.

Mapeigenschappen inschakelen
Mapeigenschappen inschakelen

instructies:

Stap 1

Druk op de "Start"-knop om het hoofdmenu te openen.

Stap 2

Voer gpedit.msc in de zoekbalk in. Hiermee wordt het hulpprogramma voor het beheer van de instellingen voor "Groepsbeleid" voor gebruikers geopend, waarmee u wijzigingen kunt aanbrengen in de beveiligingsinstellingen van het besturingssysteem en waarmee u bepaalde beperkingen op gebruikersrechten kunt instellen.

Stap 3

Selecteer "Gebruikersconfiguratie" in het venster dat wordt geopend en ga naar "Beheersjablonen". Open Windows-componenten in het vervolgkeuzemenu en klik op de + naast de map Verkenner om een lijst met mogelijke opdrachten te zien.

Stap 4

Zoek de waarde "Mapopties verwijderen" in het menu Extra in de lijst aan de rechterkant van de sectie.

Stap 5

Open het selectievakje op de regel "Niet ingesteld" op het tabblad "Uitleg" en bevestig de selectie door op de knop OK te drukken. Deze actie zou de volledige functionaliteit van het corresponderende menugedeelte moeten herstellen. Een alternatieve manier om de "Mapeigenschappen" te herstellen, kan zijn om wijzigingen aan te brengen in het register van het besturingssysteem.

Stap 6

Keer terug naar het startmenu.

Stap 7

Typ regedit in de zoekbalk.

Stap 8

Zoek het blok met de waarde [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer].

Stap 9

Selecteer de registersleutel met de waarde NoFolderOptions. Verwijder het. Let op: het aanbrengen van onjuiste wijzigingen in het systeemregister van uw computer kan ertoe leiden dat u het Windows-besturingssysteem volledig opnieuw moet installeren!

Stap 10

Sluit de register-editor en start uw computer opnieuw op. De volledige functionaliteit van het menu-item "Mapopties" kan pas worden hersteld nadat het opnieuw opstarten is voltooid.

Aanbevolen: