Mapeigenschappen Verbergen

Inhoudsopgave:

Mapeigenschappen Verbergen
Mapeigenschappen Verbergen

Video: Mapeigenschappen Verbergen

Video: Mapeigenschappen Verbergen
Video: Windows 10: bestand verbergen in de Verkenner 2024, April
Anonim

De eigenschappen van een map op het lokale station van de computer worden standaard niet weergegeven. Om de eigenschappen van een map te bekijken, moet u specifiek het bijbehorende dialoogvenster aanroepen. Maar het is heel goed mogelijk om de map zelf te verbergen met behulp van het venster "Mapopties". Hoe u echter de beschrijving van een map kunt verbergen wanneer u er met de muiscursor overheen beweegt. Om dit te doen, moet u verschillende stappen uitvoeren.

Mapeigenschappen verbergen
Mapeigenschappen verbergen

instructies:

Stap 1

Om de beschrijving voor mappen te verbergen, opent u een map op uw computer en selecteert u Extra in de bovenste menubalk. Roep in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Mapeigenschappen" op door erop te klikken met de linkermuisknop. Er wordt een nieuw dialoogvenster Mapopties geopend.

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Weergave" en verwijder de markering uit de velden die verantwoordelijk zijn voor het weergeven van informatie over de map wanneer u er met de muiscursor overheen beweegt (bijvoorbeeld "Beschrijvingen voor mappen en bureaubladitems weergeven"). Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en sluit het venster met de OK-knop of het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster.

Stap 3

Als u uw map wilt verbergen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram, selecteert u Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu - een nieuw dialoogvenster "Eigenschappen: [uw mapnaam]" wordt geopend. Ga naar het tabblad "Algemeen" in het venster dat wordt geopend en plaats een markering in de groep "Attributen" tegenover het item "Verborgen". Klik op de knop "Toepassen" en sluit het venster. Je map wordt doorschijnend.

Stap 4

Open de eigenschappen van (elke) map op de manier zoals beschreven in de eerste stap, op het tabblad "Weergave", gebruik de schuifbalk om door de lijst te bladeren. Zet in de groep "Verborgen bestanden en mappen" een markering in het veld tegenover de regel "Verborgen bestanden en mappen niet weergeven". Pas nieuwe instellingen toe, sluit het venster. Daarna staat de map nog steeds op de computer, maar is pas zichtbaar als u nieuwe instellingen instelt.

Stap 5

Om in de toekomst een verborgen map te openen, stelt u de opties voor het weergeven van verborgen mappen in (zet de markering in het eigenschappenvenster tegenover het item "Verborgen bestanden en mappen weergeven") of gebruik de zoekfunctie. Om dit te doen, roept u de opdracht "Zoeken" op via het menu "Start". Voer in het overeenkomstige veld de naam van de map in, plaats in de aanvullende parameters een markering in het veld "Zoeken in verborgen bestanden en mappen".

Aanbevolen: