Mapeigenschappen Configureren

Inhoudsopgave:

Mapeigenschappen Configureren
Mapeigenschappen Configureren

Video: Mapeigenschappen Configureren

Video: Mapeigenschappen Configureren
Video: AKTUALISIERT: Konfiguration Locus Map Pro 2024, Mei
Anonim

Hoe de mappen op de computer worden geopend, hoe ze zelf en de bestanden die ze bevatten worden weergegeven - het hangt allemaal af van welke instellingen voor de mappen zijn geselecteerd. Alle gewenste opties kunnen worden geconfigureerd in het dialoogvenster Mapopties. Om dit te doen, moet u verschillende stappen uitvoeren.

Mapeigenschappen configureren
Mapeigenschappen configureren

instructies:

Stap 1

Open het venster "Mapopties". Dit kan op verschillende manieren. Open een map vanuit elke map op uw computer. Selecteer in de bovenste menubalk Extra. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op de regel "Mapopties" - het vereiste dialoogvenster wordt geopend. U kunt ook het "Configuratiescherm" openen via de knop "Start". Selecteer in de categorie Vormgeving en thema's het pictogram Mapopties. Als het "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, is het gewenste pictogram direct beschikbaar.

Stap 2

Configureer in het geopende venster op het tabblad Algemeen de instellingen voor weergave en methoden voor het openen van mappen op uw computer. Als u in het gedeelte "Taken" een markering hebt in het veld "Een lijst met typische taken in mappen weergeven", wordt het gebied van uw geopende mappen visueel in tweeën gesplitst. Aan de rechterkant staan pictogrammen van bestanden in mappen, aan de linkerkant - taken die voor deze bestanden kunnen worden uitgevoerd (hernoemen, kopiëren, verwijderen, enzovoort). Een markering in het veld "Gebruik gewone Windows-mappen" betekent dat het taakveld ontbreekt.

Stap 3

Stel in de secties "Bladeren door mappen" en "Muisklikken" de parameters in voor hoe mappen worden geopend: wanneer u achtereenvolgens van map naar map gaat, kunnen alle acties in dezelfde map plaatsvinden, of elke map kan afzonderlijk worden geopend, en de mappen zelf kunnen worden geopend, of met één klik of dubbelklik. Het pad Mijn computer / Lokaal station C kan bijvoorbeeld in één map worden gedaan, of u hebt twee mappen tegelijk geopend: de eerste "Mijn computer", de tweede - "C: /".

Stap 4

Ga naar het tabblad "Bekijken". Configureer in het gedeelte Geavanceerde opties de instellingen om mappen en bestanden daarin weer te geven. Verborgen en systeembestanden en mappen kunnen zichtbaar en onzichtbaar zijn, de bestandsnaam kan voluit worden geschreven of alleen een naam hebben en de extensie wordt verborgen. Plaats een markering in de velden die passen bij uw behoeften.

Stap 5

Schakel over naar het tabblad "Bestandstypen". Hier kunt u de geregistreerde bestandstypen bekijken, indien nodig extra bestandsextensies toevoegen of nieuwe parameters instellen voor bestaande. Als u niet begrijpt waar dit voor dient, kunt u op dit tabblad beter niets wijzigen. Nadat u de eigenschappen van de map hebt aangepast, klikt u op de knop Toepassen om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en op de knop OK of de X in de rechterbovenhoek om het venster te sluiten.

Aanbevolen: