Hoe Windows-thema's Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows-thema's Te Verwijderen
Hoe Windows-thema's Te Verwijderen

Video: Hoe Windows-thema's Te Verwijderen

Video: Hoe Windows-thema's Te Verwijderen
Video: How To Delete Custom Theme On Windows 10 2024, Mei
Anonim

Thema's in het Windows-besturingssysteem worden gebruikt om de elementen van de weergegeven afbeeldingen te wijzigen. Het thema specificeert ook opties voor de weergave en het gedrag van vensters en snelkoppelingen wanneer erop wordt geklikt, gesleept of geminimaliseerd. Elke skin in het besturingssysteem kan naar keuze van de gebruiker worden geïnstalleerd of verwijderd.

Hoe Windows-thema's te verwijderen
Hoe Windows-thema's te verwijderen

instructies:

Stap 1

Om naar de lijst met geïnstalleerde thema's te gaan, kunt u met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het bureaublad klikken. Selecteer daarna in het contextmenu dat verschijnt het item "Personalisatie". U kunt de lijst met skins ook openen via het menu Start - Configuratiescherm - Vormgeving en persoonlijke instellingen - Windows-thema's.

Stap 2

In het venster dat verschijnt, ziet u een lijst met voorinstellingen die in het systeem zijn geïnstalleerd. Klik met de rechtermuisknop op het lijstitem dat u wilt verwijderen en klik vervolgens tussen de opties die verschijnen op "Onderwerp verwijderen". Na een paar seconden worden de gegevens volledig verwijderd.

Stap 3

U kunt de benodigde thema's downloaden via de officiële Microsoft-website, die een groot aantal gratis en downloadbare ontwerpen bevat. Om het ontvangen bestand te installeren, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop en selecteert u in de verschenen lijst van het gedeelte "Personalisatie" het thema dat u zojuist hebt gedownload.

Stap 4

Om de parameters van het geïnstalleerde schema te wijzigen, kunt u ook de overeenkomstige functies onderaan de lijst met ontwerpelementen gebruiken. Klik op de knop "Bureaubladachtergrond" als u de achtergrond van het huidige thema wilt wijzigen of uw eigen afbeelding wilt instellen. Met behulp van de "Vensterkleur" kunt u het kleurenschema kiezen dat in het systeem wordt gebruikt, evenals de nodige transparantieparameters aanpassen. Om het geluid van gebeurtenissen te wijzigen, klikt u op de knop "Geluiden". Gebruik ook de bijbehorende toets om de screensaver te wijzigen.

Stap 5

U kunt de gemaakte instellingen in een apart bestand opslaan door uw eigen naam voor het gemaakte ontwerp op te geven. Na het wijzigen van de parameters in de bovenstaande paragrafen in het venster "Personalisatie", verschijnt het gedeelte "Mijn thema's". Om de aangebrachte wijzigingen voor toekomstig gebruik op te slaan, selecteert u de opdracht "Thema opslaan", voert u een willekeurige naam in en klikt u op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: