Hoe Een Harde Schijf Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Verkleinen
Hoe Een Harde Schijf Te Verkleinen

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Verkleinen

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Verkleinen
Video: How To Fix 100% Disk Usage in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Veel eigenaren van relatief oude computers werden geconfronteerd met het probleem van een gebrek aan ruimte op de harde schijf. Het kan op verschillende manieren worden opgelost, waarvan sommige aanzienlijke financiële kosten met zich meebrengen.

Hoe een harde schijf te verkleinen
Hoe een harde schijf te verkleinen

instructies:

Stap 1

Probeer standaard schijfcompressiemethoden te gebruiken om aan de slag te gaan. Open het menu "Deze computer" met behulp van het menu "Start" of de combinatie van de toetsen Win en E. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de lokale schijf die u wilt comprimeren. Selecteer Eigenschappen en klik op de knop Schijfopruiming. Verwijder ongebruikte bestanden voordat u de partitie comprimeert.

Stap 2

Vink nu het vakje aan naast 'Comprimeer deze schijf om ruimte te besparen'. Klik op de knop Toepassen en bevestig de start van het volumeverkleiningsproces. Onthoud dat het zeer ongewenst is om de systeempartitie van de harde schijf te comprimeren. Dit zal uw computer ernstig vertragen. Het compressieproces kan lang duren, dus het is beter om het 's nachts uit te voeren.

Stap 3

Als u niet tevreden bent met het resultaat, maakt u de vorige wijzigingen ongedaan. Schakel hiervoor het eerder gemarkeerde item uit. Uiteraard duurt dit proces lang. Installeer nu de nieuwste versie van de archiver. Het is beter om 7-Zip of het nieuwste WinRan-hulpprogramma te gebruiken.

Stap 4

Deze programma's zijn niet ontworpen om een schijf volledig te comprimeren, maar ze zijn behoorlijk effectief in het verkleinen van een partitie van individuele mappen en bestanden. Open het menu Deze computer en selecteer de map die u wilt comprimeren. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer het 7-Zip-menu en selecteer in het geopende venster de optie "Toevoegen aan archief".

Stap 5

Voer de naam van het toekomstige archief in. Zoek het menu Compressieniveau en stel het in op Maximum of Ultra. Selecteer in Modify Mode de optie Toevoegen en vervangen. Druk nu op de knop "OK" en wacht tot het aanmaken van het archief is voltooid. Houd er rekening mee dat sommige soorten bestanden niet veel in grootte veranderen, terwijl andere 10-20 keer minder ruimte op de harde schijf in beslag kunnen nemen.

Aanbevolen: