Hoe Tekst Uit Exe Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Uit Exe Te Halen
Hoe Tekst Uit Exe Te Halen

Video: Hoe Tekst Uit Exe Te Halen

Video: Hoe Tekst Uit Exe Te Halen
Video: How to convert .txt to .exe 2024, Mei
Anonim

EXE uitvoerbare bestanden worden gebruikt om programma's en verschillende toepassingen in de Windows-omgeving uit te voeren. EXE is een gesloten bestand om te bewerken, waarvoor gespecialiseerde programma's - resource-editors of decompilers - nodig zijn om gegevens te extraheren.

Hoe tekst uit exe te halen
Hoe tekst uit exe te halen

instructies:

Stap 1

Om de EXE te wijzigen met behulp van de resource-editors, moet u eerst de vereiste software installeren. Een van de meest effectieve hulpprogramma's voor het werken met bestanden met de extensie.exe, is PE Explorer het vermelden waard. Download het hulpprogramma van de officiële website van de ontwikkelaar en installeer het door het resulterende uitvoerbare bestand uit te voeren en de instructies op het scherm te volgen.

Stap 2

Open het programma via de snelkoppeling die na installatie is gemaakt op het bureaublad of in het menu Start. Er verschijnt een editorvenster voor u, waarin u het EXE-bestand moet importeren. Klik op Bestand - Openen om het uitvoerbare document te selecteren waaruit u tekst wilt extraheren.

Stap 3

In het linkerdeelvenster wordt een lijst met bronnen weergegeven die beschikbaar zijn in het uitvoerbare bestand. De benodigde inhoud wordt rechts in het venster weergegeven: afbeeldingen, tekst of versleutelde code in HEX-indeling. De programma-elementen worden op dezelfde manier weergegeven als de actieve toepassing.

Stap 4

Alle tekst die in het programma wordt gevonden, kan aan de rechterkant van het venster worden geselecteerd en opgeslagen. Indien gewenst kunt u de gewenste afbeeldingen ook importeren in dezelfde formaten waarin ze in het programma worden gepresenteerd.

Stap 5

Blader door de bestandsstructuur en zoek de tekst die u nodig hebt en de documenten die u moet kopiëren. Ze kunnen worden opgeslagen met behulp van standaardhulpmiddelen door met de rechtermuisknop te klikken en de juiste optie voor opslaan of kopiëren te selecteren. Nadat u de gewenste tekst heeft opgeslagen, kunt u het programma sluiten.

Aanbevolen: