Hoe U Uw Laptop In De Sluimerstand Kunt Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Laptop In De Sluimerstand Kunt Zetten
Hoe U Uw Laptop In De Sluimerstand Kunt Zetten

Video: Hoe U Uw Laptop In De Sluimerstand Kunt Zetten

Video: Hoe U Uw Laptop In De Sluimerstand Kunt Zetten
Video: Hoe zorg je ervoor dat je computer/laptop niet in slaapstand gaat Windows 10 (Slaapstand uitzetten) 2024, Mei
Anonim

Het gebruik van de slaapstand op uw computer kan de tijd die nodig is om uw huidige sessie te beëindigen aanzienlijk verkorten en helpt u ook om het systeem vrijwel onmiddellijk terug te brengen naar een operationele status na een inactieve status. Het in slaapstand zetten van de laptop kan zowel automatisch als handmatig.

Hoe u uw laptop in de sluimerstand kunt zetten
Hoe u uw laptop in de sluimerstand kunt zetten

instructies:

Stap 1

Om toegang te krijgen tot alle hibernation-instellingen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u Personalisatie (voor Windows Vista en 7) of Eigenschappen (voor eerdere Windows XP) in het contextmenu.

Stap 2

Selecteer het gedeelte "Screensaver" en klik op de actieve link "Energie-instellingen wijzigen". Open in het nieuwe dialoogvenster het menu Slaapstandinstellingen en selecteer de gewenste waarde voor de opdracht Slaapstandcomputer. Hierdoor kan de laptop automatisch naar deze modus overschakelen.

Stap 3

U kunt uw laptop zo configureren dat hij in slaapstand gaat wanneer u het deksel sluit en wanneer u hem opent, weer in werkende staat gaat. Ga hiervoor in het gedeelte "Screensaver" van het dialoogvenster "Personalisatie" naar de instellingen voor energiebeheer.

Stap 4

Selecteer in het menu aan de linkerkant van het venster Sluitactie deksel en activeer vervolgens de slaapwaarde voor de overeenkomstige optie. Als u gegevens op uw computer wilt beschermen tegen onbevoegde personen, activeert u hier de opdracht om bij het wakker worden een wachtwoord aan te vragen. Wanneer de laptop vervolgens de slaapstand verlaat, is het onmogelijk om het systeem te starten zonder een wachtwoord in te voeren.

Stap 5

Daarnaast kun je de systeemactie "Ga slapen" toewijzen aan de aan / uit-knop van de laptop. Om dit te doen, stelt u de waarde in op "Sleep" voor de overeenkomstige parameter in hetzelfde dialoogvenster waarin u de actie van het besturingssysteem hebt geconfigureerd wanneer u het laptopdeksel sluit.

Aanbevolen: