Een Grafiek Invoegen In Tekst

Inhoudsopgave:

Een Grafiek Invoegen In Tekst
Een Grafiek Invoegen In Tekst

Video: Een Grafiek Invoegen In Tekst

Video: Een Grafiek Invoegen In Tekst
Video: Grafieken invoegen en bewerken in Excel 2024, April
Anonim

In het Microsoft Office-softwarepakket in de Microsoft Word-toepassing kan de gebruiker zijn eigen tekstdocumenten maken. In de regel worden tabelgegevens vaak gebruikt in werkwoorddocumenten, die slecht leesbaar zijn. Daarom heeft de teksteditor van Microsoft Word de functie om een draaigrafiek op basis van een bestaande tabel in een document in te voegen.

Een grafiek invoegen in tekst
Een grafiek invoegen in tekst

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word en open het tekstbestand waarin u de grafiek wilt invoegen. Om dit te doen, klikt u op de knop "Bestand" in het bovenste hoofdmenu van het programma en selecteert u de regel "Openen" in de lijst die verschijnt. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend de map waarin het vereiste document zich bevindt, selecteer het en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Activeer in het hoofdmenu van Microsoft Word het tabblad "Invoegen". Het toont de belangrijkste parameters voor het invoegen van verschillende elementen in de tekst van het document, bijvoorbeeld afbeeldingen, diagrammen, tabellen, inscripties, enz.

Stap 3

Zoek op het geopende tabblad en klik eenmaal met de linkermuisknop op de knop "Diagram". Dit opent het dialoogvenster "Grafiek invoegen", aan de rechterkant waarvan de typen beschikbare kaarten worden weergegeven, en in het weergavegebied - hun subtypen.

Stap 4

Als u een grafiek in de tekst van het document moet invoegen, selecteert u in de lijst aan de rechterkant het grafiektype - "Grafiek", en in het weergavegebied, het vereiste grafieksubtype en klikt u op de knop "OK". Daarna verschijnt een voorbeeld van de geselecteerde grafiek in de tekst van het document en wordt een Microsoft Excel-venster geopend met de gegevens die voor de grafiek zijn gebruikt.

Stap 5

Voer uw initiële gegevens voor het plotten in het blad van het geopende Microsoft Excel-document in. Gegevens kunnen worden gekopieerd uit een Microsoft Word-spreadsheet of handmatig worden ingevoerd. In dit geval is het noodzakelijk om het bereik van de originele gegevens opnieuw toe te wijzen door op de knop "Gegevens wijzigen" op het tabblad van het hoofdmenu "Constructor" in het blok "Werken met grafieken" te klikken.

Stap 6

Selecteer in het blok "Werken met grafieken" de nodige instellingen voor de parameters van de grafiekweergave (bijvoorbeeld het type grafiek, de stijl, de positie in de tekst, enz.).

Stap 7

Grafieken die in andere programma's zijn gemaakt, kunnen als afbeelding in een tekstdocument worden ingevoegd. Om dit te doen, klikt u op het tabblad "Invoegen" op de knop "Afbeelding" en selecteert u de opgeslagen grafiekafbeelding. Daarna verschijnt de geselecteerde grafiek in de tekst van het document en indien nodig kunt u deze naar een willekeurige plaats slepen of de grootte ervan wijzigen.

Aanbevolen: