Hoe Een Computerschijf Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computerschijf Te Formatteren
Hoe Een Computerschijf Te Formatteren

Video: Hoe Een Computerschijf Te Formatteren

Video: Hoe Een Computerschijf Te Formatteren
Video: How to Format and Clean Install Windows 10 [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

Het doel van het formatteren van digitale opslagmedia is in de regel om er een bestandssysteem op te maken. Soms wordt formatteren gebruikt als alternatief voor het wissen van de volledige inhoud van de schijf. Elk besturingssysteem heeft hulpmiddelen voor het formatteren van media waarmee u ondersteunde bestandssystemen kunt maken. Gewoonlijk bevat het OS-pakket console- en grafische hulpprogramma's voor het formatteren. Dus om een computerschijf in Windows te formatteren, moet u een paar muisklikken maken.

Hoe een computerschijf te formatteren
Hoe een computerschijf te formatteren

Noodzakelijk

Beheerdersrechten in Windows

instructies:

Stap 1

Breng belangrijke bestanden over van de schijf die u wilt formatteren. Tijdens het formatteringsproces wordt alle informatie op de media vernietigd. Daarom, als het bestanden van waarde bevat, is het logisch om ze naar een andere schijf te kopiëren. Gebruik een bestandsbeheerder of Windows Verkenner. Maak een tijdelijke map op schijf die niet wordt geformatteerd. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is op het doelmedium voor de bestanden die moeten worden overgedragen. Kopieer de bestanden en mappen die u wilt naar een tijdelijke map.

Stap 2

Open de module Computerbeheer. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad. Klik in het contextmenu op het item "Besturing". U kunt ook het menu Start openen, Instellingen en Configuratiescherm selecteren, op het pictogram Systeembeheer klikken en vervolgens op het pictogram Computerbeheer klikken.

Stap 3

Open het schijfbeheer. Vouw in het linkerdeelvenster van het venster Computerbeheer Computerbeheer (lokaal) en apparaten voor massaopslag uit. Markeer het item "Schijfbeheer".

Stap 4

Open het dialoogvenster voor schijfindeling. Zoek in het rechterdeelvenster van het venster Computerbeheer, dat de interface voor schijfbeheer is, het item dat overeenkomt met het logische station dat u wilt formatteren. Selecteer deze door er met de linkermuisknop op te klikken. Geef het contextmenu weer door met de rechtermuisknop op het item te klikken. Selecteer in het contextmenu het item "Formaat …".

Stap 5

Pas de opmaakopties aan. Geef in het dialoogvenster "Formaat" het nieuwe volumelabel op, het type bestandssysteem dat moet worden gemaakt en de grootte van het cluster. Schakel indien nodig de opties in voor snel formatteren, bestandscompressie.

Stap 6

Formatteer de schijf. Klik op de knop "OK" in het dialoogvenster met opmaakopties. Er wordt een venster weergegeven waarin u wordt gevraagd de bewerking te bevestigen. Klik op de knop "OK". Wacht tot het formatteringsproces is voltooid. De voortgang wordt weergegeven in het venster Schijfbeheer.

Stap 7

Breng de bestanden die eerder in de tijdelijke map zijn opgeslagen over naar een geformatteerde schijf. Gebruik een bestandsbeheerder of Windows Verkenner.

Aanbevolen: