Voetnoten In Tekst Opmaken?

Inhoudsopgave:

Voetnoten In Tekst Opmaken?
Voetnoten In Tekst Opmaken?

Video: Voetnoten In Tekst Opmaken?

Video: Voetnoten In Tekst Opmaken?
Video: Voetnoten maken in Word 2024, Mei
Anonim

Microsoft Word is een krachtige teksteditor waarmee u allerlei soorten documentopmaakbewerkingen kunt uitvoeren. Met het programma kun je dus allerlei voetnoten maken die als notitie dienen, en deze naar wens van de gebruiker bewerken.

Voetnoten in tekst opmaken?
Voetnoten in tekst opmaken?

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word via het menu Start - Alle programma's - Microsoft Office - Microsoft Word. Open in het menu dat verschijnt het te bewerken document waarin u de nodige voetnoten wilt invoegen.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Links", dat zich bovenaan de programmawerkbalk bevindt. Navigeer vervolgens naar het tekstgedeelte dat u in de voetnoot wilt invoegen.

Stap 3

In de geopende lijst met tools ziet u het gedeelte "Voetnoten", waar de benodigde bedieningselementen zich bevinden. Selecteer het gewenste stuk tekst met de linkermuisknop en klik vervolgens op de knop "Voetnoot invoegen" van deze toolbox van het programma. Standaard wordt de link onderaan de pagina toegevoegd en wordt deze beschikbaar in de bewerkingsmodus voor kop- en voettekst, waar u de gewenste weergave- en tekstopmaakopties kunt configureren.

Stap 4

Om de nummering van voetnoot- en scheidingselementen en hun locatie op de pagina aan te passen, klikt u op het pijlpictogram in de titelbalk van het gedeelte "Voetnoten". U ziet een dialoogvenster met een lijst met beschikbare opties voor bewerking.

Stap 5

In het blok "Positie" kunt u de parameters configureren voor het plaatsen van voetnoten op de pagina. In de regel "Footnotes" kunt u de opties "Bottom of page" en "Bottom of text" selecteren. In het blok "Formaat" kunt u het type nummering specificeren dat wordt gebruikt om een element in de tabel te definiëren. Met de waarde Begin bij kunt u de startwaarde voor de voetnootballonnummers instellen. In de regel "Nummering" kunt u de volgorde van nummering aanpassen - of deze na elke pagina in het document wordt voortgezet of elke keer opnieuw begint.

Stap 6

Klik op de knop "Invoegen" om de voetnoot in te voegen en op "Toepassen" om de wijzigingen op te slaan. Sla de wijzigingen ook op in het document door op de toetsencombinatie Ctrl en S te drukken of door de knop "Opslaan" in de linkerbovenhoek van het programma te gebruiken. Het maken van voetnoten in Word is voltooid.

Aanbevolen: