Hoe Een Videocodec Te Identificeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videocodec Te Identificeren
Hoe Een Videocodec Te Identificeren

Video: Hoe Een Videocodec Te Identificeren

Video: Hoe Een Videocodec Te Identificeren
Video: You need to install VIDEO CODEC : WMVideo Decoder Resident Evil Village №2 2024, September
Anonim

Een codec is een speciaal programma dat videobestanden comprimeert en decomprimeert. Het wordt door videospelers gebruikt om media te maken en af te spelen. Gewoonlijk bestaat een codec uit twee elementen: een decoder en een encoder.

Hoe een videocodec te identificeren
Hoe een videocodec te identificeren

instructies:

Stap 1

Open de map met het bestand waarvan u de videocodec wilt weten, klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer het item "Openen met" in het contextmenu. Uit de lijst die verschijnt - Windows Media Player.

Stap 2

Begin met het afspelen van het videobestand, rechts in het venster in de afspeellijst, klik met de rechtermuisknop op de bestandsnaam. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Ga naar het tabblad "Bestand". Zie het gedeelte "Videocodec" om de videocodec te weten te komen. Het zal de naam van de codec bevatten.

Stap 3

Download het GSpot-programma, het is ontworpen om met videobestanden te werken en video- en audiocodecs te identificeren. Het programma kan 719 videocodecs en 245 audio herkennen. Ondersteunt ook meer dan zestig mediabestandsindelingen.

Stap 4

Ga naar de website van de officiële fabrikant om het programma te downloaden https://www.headbands.com/gspot/, klik op de vereiste versie van het programma, selecteer vervolgens de link Download GSpot, selecteer de locatie om het bestand op te slaan. Wacht vervolgens tot de download is voltooid, installeer het programma op uw computer om de codecs van het videobestand te achterhalen

Stap 5

Voer GSpot uit om te zien met welke codec het videobestand is gecomprimeerd. Klik in het programmavenster op het menu "Bestand", selecteer de opdracht "Openen". Selecteer vervolgens in het dialoogvenster dat wordt geopend de map waarin de video zich bevindt, klik erop en selecteer de optie "Openen".

Stap 6

Wacht tot het bestand aan het programma is toegevoegd, de tijd is afhankelijk van de bestandsgrootte. Het GSpot-venster toont alle informatie waarin u geïnteresseerd bent, met name in het gedeelte Video, de naam van de codec waarmee het videobestand is gecomprimeerd.

Stap 7

Een soortgelijk programma voor het detecteren van codecs is een hulpprogramma genaamd Videoinspektor, om het te downloaden, ga naar de website van de fabrikant - https://www.kcsoftwares.com/?vtb. Na installatie zijn de programmacommando's beschikbaar in het contextmenu van videobestanden

Stap 8

Om de codec te achterhalen, klikt u met de rechtermuisknop op het gewenste videobestand en krijgt u de informatie die u nodig hebt uit het contextmenu.

Aanbevolen: