Hoe U De Codec Van Uw Speler Kunt Bijwerken

Inhoudsopgave:

Hoe U De Codec Van Uw Speler Kunt Bijwerken
Hoe U De Codec Van Uw Speler Kunt Bijwerken

Video: Hoe U De Codec Van Uw Speler Kunt Bijwerken

Video: Hoe U De Codec Van Uw Speler Kunt Bijwerken
Video: Changing the VP9 Codec to AV1 on YouTube. Dutch 2024, Mei
Anonim

Voor het normaal afspelen van videobestanden is het niet voldoende om alleen een speler te hebben, u moet ook de codecs ervoor tijdig bijwerken. Anders wordt de video mogelijk niet afgespeeld. De procedure voor het bijwerken van de codecs kost niet veel tijd en zelfs beginners kunnen het.

Hoe u de codec van uw speler kunt bijwerken
Hoe u de codec van uw speler kunt bijwerken

instructies:

Stap 1

Afhankelijk van de situatie moet u de codecs bijwerken. Als je een speler hebt die je vaker gebruikt om video's te bekijken dan andere, en daarvoor wil je de codecs bijwerken, dan moet je het als volgt doen. Ga eerst naar de officiële website van de ontwikkelaar van deze applicatie en vervolgens naar de codecs-sectie. Download codecs en installeer ze op uw computer. Daarna worden ze bijgewerkt. Start je computer opnieuw op. Start de speler na het opnieuw opstarten.

Stap 2

De speler zal nu de nieuwe versie van de codecs gebruiken. Houd er rekening mee dat niet alle spelers interne codecs hebben. Als het gebruik ervan niet is voorzien, werkt het niet om de codecs voor deze specifieke speler bij te werken.

Stap 3

De tweede optie is om externe codecs te gebruiken. In de regel gebruiken de meeste spelers ze. Er zijn nogal wat verschillende pakketten met externe codecs. Maar de meest populaire en volledig gratis daarvan is het K-Lite Codec Pack.

Stap 4

Er zijn twee pakketversies van deze codec. De eerste is het basiscodec-pakket, de tweede is het K-Lite Codec Mega Pack. De tweede geavanceerde optie wordt aanbevolen als u de werking van uw speler wilt verfijnen. Maar voor de meeste gebruikers is het basispakket meer dan voldoende.

Stap 5

Het enige dat u nodig hebt, is de nieuwste versie van het pakket van deze codecs te downloaden. Houd bij het downloaden rekening met de versie van uw besturingssysteem. Vergeet ook de bitdiepte niet, anders kunt u ze niet installeren. Tijdens het installatieproces ziet u een venster waarin het selectievakje de codecs markeert die moeten worden geïnstalleerd. Als er bij sommige geen selectievakje staat, moet u deze codec zelf markeren. Start na de installatie uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: