Hoe Mysql-database Te Importeren Import

Inhoudsopgave:

Hoe Mysql-database Te Importeren Import
Hoe Mysql-database Te Importeren Import

Video: Hoe Mysql-database Te Importeren Import

Video: Hoe Mysql-database Te Importeren Import
Video: MySQL Import Database using Command Line 2024, Mei
Anonim

Het MySQL-databasebeheersysteem is een van de meest populaire oplossingen voor het creëren van universele en flexibele gegevensopslagservices voor webtoepassingen. Stuurprogramma's voor het werken met de MySQL DBMS zijn opgenomen in de overgrote meerderheid van moderne CMS-distributies. Voor de meeste populaire scripts en contentmanagementsystemen zijn er databases met initiële gegevensvulling. U hoeft alleen de mysql-database te importeren om aan de slag te gaan.

Hoe een Mysql-database te importeren
Hoe een Mysql-database te importeren

Noodzakelijk

  • - autorisatiegegevens voor toegang tot de MySQL-server;
  • - consoleclient mysql.

instructies:

Stap 1

Bereid een MySQL-databasedumpbestand voor. Als de dump zich in een archief bevindt, pakt u deze uit. Gebruik een geschikt uitpakprogramma of bestandsbeheerder.

Stap 2

Bepaal de codering van de basisdumptekst als deze niet van tevoren bekend is. Open het bestand in een editor of viewer die dynamische coderingswijzigingen toestaat. Kies de codering van het document.

Stap 3

Maak verbinding met de MySQL-server. Voer het mysql-clientprogramma uit vanaf de console met de opgegeven hostnaam en gebruikersnaam. De hostnaam wordt opgegeven met behulp van de opdrachtregeloptie -h en de gebruikersnaam wordt opgegeven met de optie -u. U kunt ook een wachtwoord opgeven op de opdrachtregel om toegang te krijgen tot de server met behulp van de --password-schakelaar, of deze parameter niet aangevinkt laten (dan wordt om het wachtwoord gevraagd bij het verbinden). Voer de volgende opdracht in de console in:

mysql -h HostName -u Gebruikersnaam --password = Gebruikerswachtwoord

en druk op de Enter-toets. Hier is HostName de hostnaam (het kan symbolisch zijn of een IP-adres), UserName is de DBMS-gebruikersnaam en UserPassword is het wachtwoord. Als de verbinding succesvol is, wordt er een bericht weergegeven in de console, evenals een opdrachtprompt.

Stap 4

Maak een lijst van de tekensets die door de server worden ondersteund. Voer "TOEN KARAKTERSET;" in de console in. Druk op Enter. Bepaal of de server een tekenset heeft die overeenkomt met de codering die de dumpgegevens van de geïmporteerde database bevat.

Stap 5

Geef een lijst met bestaande databases weer. Voer "SHOW DATABASES;" in de console in. Druk op Enter.

Stap 6

Maak een nieuwe database op de MySQL-server. Voer een commando in zoals:

CREER DATABASE `DatabaseName` KARAKTERSET CharsetName SAMENSTELLEN Sorteernaam;

en druk op Enter. Geef de gewenste databasenaam op voor de parameter DatabaseName. Het mag niet overeenkomen met een van de namen in de lijst die in stap vijf wordt weergegeven. Geef voor de parameter CharsetName de naam op van de tekenset die overeenkomt met de codering van de databasedumptekst. De lijst met tekensets werd weergegeven in de vierde stap. Vervang Sorteernaam door de waarde uit het veld "Standaardsortering" van de overeenkomstige regel in dezelfde lijst.

Stap 7

Verbreek de verbinding met de server. Voer q in de console in. Druk op Enter.

Stap 8

Importeer de MySQL-database. Voer een commando als dit in de console in:

mysql -h Hostnaam -u Gebruikersnaam -D Databasenaam -b -B -s -p <bestandsnaam

druk op Enter. Voer het gebruikerswachtwoord in. Druk op Enter. Wacht tot de gegevens zijn geïmporteerd. Hier zijn de waarden van de parameters -h en -u hetzelfde als beschreven in de derde stap. In plaats van DatabaseName moet u de naam vervangen van de database die in de zesde stap is gemaakt. Bestandsnaam moet het volledige of relatieve pad naar het databasedumpbestand zijn. Foutmeldingen worden naar de console afgedrukt.

Aanbevolen: