Bestandsbeveiliging Instellen

Inhoudsopgave:

Bestandsbeveiliging Instellen
Bestandsbeveiliging Instellen

Video: Bestandsbeveiliging Instellen

Video: Bestandsbeveiliging Instellen
Video: Excel beveiligen 2024, Mei
Anonim

Elektronische gegevensbescherming kan nodig zijn wanneer u de vertrouwelijkheid wilt waarborgen van informatie op een computer waartoe andere mensen toegang hebben. Dit kan zowel met behulp van het besturingssysteem als met speciale hulpprogramma's.

Bestandsbeveiliging instellen
Bestandsbeveiliging instellen

Noodzakelijk

Universal Shield-programma

instructies:

Stap 1

Gebruik de functie mappen verbergen om uw documenten op uw computer te beschermen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de map, selecteer "Eigenschappen" en vink in het gedeelte "Algemeen" het vakje aan naast de optie "Verborgen". Klik vervolgens op "OK", ga naar het menu "Extra" van een mapvenster, selecteer "Mapopties", ga vervolgens naar het tabblad "Beeld" en schakel het item "Verborgen bestanden en mappen weergeven" uit en klik vervolgens op "OK".

Stap 2

Gebruik de optie voor bestandscodering die is ingebouwd in het Windows-besturingssysteem om uw documenten veilig te houden. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand, selecteer "Eigenschappen", ga naar het tabblad "Algemeen" en klik op "Geavanceerd", schakel de optie "Inhoud versleutelen om gegevens te beschermen" in. Deze functie is alleen beschikbaar in het NTFS-bestandssysteem.

Stap 3

Gebruik speciale hulpprogramma's om bestanden en mappen te beschermen, bijvoorbeeld Universal Shield. Deze applicatie is een handig hulpmiddel dat de veiligheid van uw informatie kan garanderen door middel van verstopping en codering. U kunt bestanden verbergen met behulp van een masker en u kunt verschillende toegangsregels instellen: lezen, zichtbaarheid, schrijven of verwijderen. U kunt ook automatische gegevensblokkering instellen.

Stap 4

Om gegevens te selecteren voor bescherming door het programma, klikt u op de knop Beveiligen, in het geopende venster selecteert u het gegevenstype - bestand, masker, schijf of map. Geef in het rechterdeel van het venster het object op dat u wilt beveiligen en stel vervolgens het type beveiliging in met de knop Eigenschappen versleutelen.

Stap 5

Versleutel de bestanden, klik hiervoor op de knop Beveiligen en in het geopende venster klikt u op Versleutelen, specificeert u het versleutelingsalgoritme en wachtwoord. Bovendien kunt u de beperking van de toegang tot de systeemmappen van het besturingssysteem, zoals "Mijn documenten", "Favorieten", tot het configuratiescherm instellen en wijzigingen in de systeemdatum en -tijd voorkomen. Deze opties kunnen worden ingesteld met behulp van het menu Bestand en de opdracht Beveiligingstrucs.

Aanbevolen: