Hoe Windows XP-bestandsbeveiliging Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP-bestandsbeveiliging Uit Te Schakelen
Hoe Windows XP-bestandsbeveiliging Uit Te Schakelen
Anonim

Bij het instellen van het besturingssysteem Windows XP is het soms nodig om enkele systeembestanden te vervangen. Maar het bestand kan niet worden vervangen omdat het systeem dit niet toestaat of het vervangen bestand herstelt met de originele kopie. Deze beperking kan echter worden omzeild.

Hoe Windows XP-bestandsbeveiliging uit te schakelen
Hoe Windows XP-bestandsbeveiliging uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Het beschermen van systeembestanden tegen vervanging of wijziging is een belangrijke factor bij het beschermen van het besturingssysteem tegen de effecten van virussen en Trojaanse paarden. Daarom wordt het niet aanbevolen om de beveiliging van systeembestanden uit te schakelen, tenzij dit absoluut noodzakelijk is.

Stap 2

Aangezien Windows beveiligde systeembestanden verbergt, moet u deze eerst zichtbaar maken. Open hiervoor een willekeurige schijf of map, selecteer in het menu: "Extra" - "Mapopties" - "Bekijken". Verwijder de selectievakjes uit de regels "Beveiligde systeembestanden verbergen" en "Extensies verbergen voor geregistreerde bestandstypen". Vink het vakje "Verborgen bestanden en mappen weergeven" aan. Klik op Toepassen op alle mappen en vervolgens op OK.

Stap 3

Nu kunt u alle bestanden en hun extensies zien. Als u een enkel bestand moet vervangen, is de eenvoudigste manier om dit te doen door op te starten via een ander besturingssysteem of LiveCD. Vergeet niet om een ​​herstelpunt aan te maken voordat u wijzigt: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - Systeemwerkset - "Systeemherstel". Sla het te vervangen bestand op in een aparte map.

Stap 4

Als het systeem niet opstart na het wijzigen van het bestand, retourneer dan het originele bestand op dezelfde manier. U kunt ook tijdens het opstarten op F8 drukken en "Laatst bekende goede configuratie laden" selecteren. Dit werkt ook niet - probeer in hetzelfde menu "Boot in Safe Mode" te selecteren. Selecteer vervolgens, na het opstarten van het besturingssysteem, Systeemherstel.

Stap 5

Als u nog steeds de bescherming van systeembestanden wilt uitschakelen, opent u de register-editor: "Start" - "Uitvoeren", de regedit-opdracht. Zoek het pad: HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Winlogon. Selecteer de map Winlogon, zoek de parameter SFCDisable in het venster aan de rechterkant. Klik erop met de rechtermuisknop, selecteer "Wijzigen". Vervang in het geopende venster 0 door ffffff9d. Na een herstart wordt de systeembestandsbeveiliging uitgeschakeld.

Stap 6

Laat systeembestanden niet onbeschermd. Nadat u het systeem naar wens hebt geconfigureerd, opent u deze parameter opnieuw en herstelt u de oorspronkelijke waarde. Vergeet niet om uw computer opnieuw op te starten om de wijzigingen door te voeren.

Populair per onderwerp